Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 01. 2014. 18:51 >> 18:51

ĐUKANOVIĆ - HREBIČKOVA

Za integracije potrebna saradnja svih

Procesi integracije u Evropsku uniju i NATO podrazumijevaju saradnju svih segemanata društva, kao i njihovu konstruktivnu ulogu i osjećaj odgovornosti, poručila je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janjina Hrebičkova, u razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović i Hrebičkova ocijenili su da je dosadašnja saradnja između Crne Gore i OEBS-a sadržajna i uspješna, i saglasili se o prioritetima buduće saradnje.

„Hrebičkova je naglasila da procesi integracije u EU i NATO podrazumijevaju saradnju svih segemanata društva, kao i njihovu konstruktivnu ulogu i osjećaj odgovornosti“, kaže se u saopštenju.

Ona je kazala da će Misija pod njenim vođstvom nastaviti sve započete projekte, i da će, imajući u vidu specifičnost zadataka OEBS-a, usmjeriti fokus daljih aktivnosti na polja koja su od značaja za dalji napredak Crne Gore.

Đukanović je naglasio da će Crna Gora nastaviti da bude konstruktivan i proaktivan partner OEBS-a, što će, imajući u vidu vrijednosti koje baštini ta organizacija, dodatno osnažiti reformske procese i ekonomski razvoj, a samim tim i napredak Crne Gore na putu do članstva u EU i NATO.

„Ističući odlučnost Vlade da nastavi sa sprovođenjem sveobuhvatnih reformi u cilju unaprjeđenja kvaliteta života svih građana, Đukanović je naglasio da će nova šefica Misije OEBS-a imati u Vladi partnera koji želi da Crna Gora u suštinskom smislu postane dio razvijene evropske zajednice“, kaže se u saopštenju.

Hrebičkova je, kako se navodi, pozdravila uspjehe Vlade u periodu nakon obnove nezavisnosti, demokratske reforme, ekonomski razvoj i napredak ostvaren na putu evropskih i evroatlantskih integracija.

„Posebno je istakla pozitivnu ulogu crnogorskog rukovodstva koje je dokazalo sposobnost da uspješno rješava sve izazove s kojima se suočavala Crna Gora u nedavnoj prošlosti“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније