Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 12. 2013. 09:48 >> 14:01
7

ČEKAJU ĐUKANOVIĆA

Damjanović: MCP ne vodi dnevnu politiku

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović kazao je da bi ta partija, ukoliko je premijer Milo Đukanović lično pozove u Vladu, "diskutovala o načinu na koji će razgovarati" sa Demokratskom partijom socijalista ili njenim predsjednikom.

"Kada gospodin Đukanović lično pozove SNP da razgovara oko budućnosti ove države, oko ciljeva u smislu ekonomije i identitetskih pitanja, svakako ćemo da diskutujemo o načinu na koji ćemo razgovarati“, kazao je sinoć Damjanović u emisiji „Živa istina“.

On je istakao da premijer  do sada nije lično uputio poziv njima te da nema razloga da o tome sada razgovaraju.

Damjanović je podsjetio da se lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić prepoznao u pozivu premijera predstavnicima srpskih partija da uđu u Vladu.

"To se odnosi na onoga ko se prepoznao, da ne ulazim u širu elaboraciju zašto se neko prepoznao, a vidjeli ste da SNP nije imao oko toga reakciju", kazao je Damjanović, prenijele su Vijesti.

Mandić je rekao da je za Novu neprihvatljivo da uđe u Đukanovićevu Vladu.

Upitan za spekulacije da je SPC zainteresovana da SNP uđe u Vladu umjesto SDP-a, Damjanović je kazao da je to pitanje "ozbiljno, zahtjevno" jer Mitropoliju-crnogorsko primorsku smatra najozbiljnom institucijom u ovoj državi.

"Zbog toga što imamo odnos prema MCP kao najozbiljnijoj instituciji u državi koja ne vodi dnevnu politiku, već brine o dugoročnim interesima, sve što dolazi od Mitropolije, što je zvanično, oficijalno i što jesu razgovori, ne samo političke prirode, već i rješavanje imovine, mi sa uvažanjem razmatramo i razgovoramo o tome", naveo je Damjanović, dodajući da cijeni mitropolita Amfilohija i koordinatora Pravnog savjeta MCP Velibora Džomića.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније