Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

28. 02. 2022. 12:21 >> 12:24
29

DF PORUČIO

"Skandalozan potez ukrajinske ambasade, poziv na destabilizaciju CG"

Demokratski front najoštrije osuđuje pozive iz ambasade Ukrajine da se u Crnoj Gori organizuju i formiraju dobrovoljački odredi i legije koje bi učestvovale u aktuelnim sukobima, saopšteno je iz tog političkog saveza. To je, kako ističu, nedozvoljen i zakonom kažnjiv čin.

"Crna Gora, očigledno, postaje poligon za regrutovanje plaćenika, a sve se dešava pred očima zvanične Crne Gore. Nevjerovatno zvuči činjenica da se još niko iz bezbjednosnih struktura i policije ne oglašava na ovaj skandalozni, nediplomatski i nezakoniti čin kojim se direktno poziva na izazivanje haosa u Crnoj Gori",saopštio je DF.

Ocijenili da je to jedan od dokaza da su službe u Crnoj Gori u rasulu "i da su ih upravo rasturili i izbušili oni koji se predstavljaju kao partneri Crne Gore".

"Zahtijevamo da nadležni organi hitno reaguju u vezi ovog skandala i bezbjednosne prijetnje. U suprotnom, moglo bi se pomisliti da je svima u Crnoj Gori, svakoj ambasadi i centru moći, kad god negdje izbije rat, dozvoljeno da poziva na pobunu i formiranje raznih dobrovoljačkih jedinica", ističu iz DF-a.

Oni su saopštili da je to nasljeđe katastrofalne diplomatije DPS, čije su,kako su dodali, ponašanje naslijedili i predstavnici vlade Zdravka Krivokapića.

"Jedno podsjećanje - kada su se 2014. godine pojavile neke informacije da jedan ili dva čovjeka iz Crne Gore žele da idu da se bore kao dobrovoljci na strani Donjecka i Luganjska, sve se diglo na noge, a sada svi ćute kada se poziva na mobilizaciju i formiranje nekih legija stranaca. Narod Crne Gore je prolio mnogo krvi braneći ovu zemlju i čitavu otadžbinu svojih predaka, a ovi pozivi iz ambasade Ukrajine su očigledan pokušaj destabilizacije i poziv našoj djeci da stradaju za nečije tuđe interese",navodi se u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније