Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

10. 02. 2022. 10:32 >> 10:34

TIVAT

SDP neće prisustvovati sjednici o skraćenju mandata

Odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) neće prisustovati današnjoj sjednici tivatske Skupštine, na kojoj bi trebalo da bude donijeta odluka o skraćenju mandata, saopšteno je iz te stranke.

Navodi se da je SDP još prije pola godine jasno saopštila da vlast u gradu ne funckioniše na način koji građani Tivta zaslužuju, koji je dogovoren kada je stara vlast smijenjena.

"Nova vlast je u velikom dijelu nastavila prakse zloupotrebe, revanšizma i nepotizma koje je praktikovala i stara DPS-ova uprava", kaže se u saopštenju.

Iz tivatskog odbora SDP-a pofdjećaju da su jasno zahtijevali da se postigne dogovor o širem učešću u vlasti, da odgovorni podnesu odgovornost za učinjeno ili da se mandat vrati građanima.

"Odlazeća lokalna vlast je nekoliko puta, veoma nekorektno, otpuživala SDP zbog ovog stava, da bi za danas zakazalu sjednicu Skupštine sa tačkom za skraćenje mandata", kaže se u reagovanju.

Ističe se da je sjednica zakazana posljednjeg dana koji im je određen od Ministarstva javne uprave, prije uvođenje prinudne uprave za grad.

"Ta vrsta neozbiljnosti nekoliko gradskih čelnika, koji su se potpuno otuđili od građana, dovela je da toga da svi zajedno izgubimo godinu koja se mogla iskoristiti puno bolje", navode iz SDP-a.

Oni naglašavaju da Tivat zaslužuje poštenu, otvorenu i građanima okrenutu vlast i mora biti građanska i evropska prijestonica Crne Gore, a ne mjesto radikalnog velikodržavnog nacionalizma, kakav je kroz određene aspekte aktivnosti dijela lokalne uprave nažalost postajao.

"Tivat zbog toga i politički i kroz opšte društvene aktivnosti mora biti građanski, evropski i multietnički centar moderne Crne Gore, a SDP će biti predvodnik tih snaga na novim lokalnim izborima", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније