Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 02. 2022. 20:09 >> 20:27

PREDSJEDNIK ALBANIJE ZA TVCG

"Saradnju treba usmjeriti ka konkretnim projektima"

Odnosi između Albanije i Crne Gore su odlični i saradnju treba usmjeriti ka konkretnim projektima, kazao je albanski predsjednik Ilir Meta u intervjuu za TVCG. Ocjenjuje da su dobri odnosi uslov i evropskih integracija.

Dobri međususjedski odnosi, kao što su između Crne Gore i Republike Albanije, preduslov su na putu učlanjenja u EU, kaže predsjednik Meta.

Na pitanju o zastoju u procesu reformi I šta je potrebno učiniti na ubrzanju ovih procesa predsjednik Meta odgovara:

"Moraju se učiniti ozbiljniji napori u dostizanju relanih reformi, a ne fiktivnih, koja se tiču jačanju pravne države, nezavisnih istitucija i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, a koje brinu ne samo naše zemlje nego i samu EU."

Albanski predsjednik je poručio da bi na taj način unaprijedila komunikacija između dvije države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније