Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 12. 2013. 13:27 >> 13:36
11

U SRBIJI O ĐUKANOVIĆU

"Viši i od Vučića, stolica za Dačića"

Prva zvanična posjeta crnogorskog premijera Mila Đukanovića Srbiji od sticanja nezavisnosti izazvala je veliku pažnju medijske, ali i laičke javnosti, ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji.

 

Premijer Đukanović stigao je juče u Beograd, a imaće susrete sa najvišim državnim vrhom Srbije. Slično kao i kod analitičara, podijeljena su mišljenja i među posjetiocima srbijanskih portala, koji različito tumače, a samim tim i komentarišu posjetu premijera Crne Gore Srbiji.

I dok jedni misle da od regionalne saradnje, na čemu insistiraju vlade obje zemlje, građani Srbije „mogu imati samo koristi“, drugi smatraju da susreti Đukanovića i premijera Srbije Ivice Dačića mogu imati „samo ogromnu štetu“.

Pojedini čitaoci beogradskih portala uvjereni su i da je Đukanović u Srbiju otišao s namjerom da ubjeđuje državni vrh Srbije da okrene leđa Rusiji, dok oni koji su blagonakloni crnogorskom premijeru smatraju da se Đukanović pokazao „kao najmudriji i kao vizionar“.

„To je već odlika državnika, za razliku od ovih naših“, napisala je čitateljka Blica.

Dio javnosti smatra i da je Đukanović „možda i najbolji političar na Balkanu“, konstatujući da bi političari iz Srbije mogli nešto i da nauče od premijera Crne Gore.

Na portalu B92 jedan od posjetilaca je konstatovao da „i Srbija nekim svojim postupcima tiho priznaje Kosovo, a krivite Crnu Goru zbog toga“. Polaganje vijenca Đukanovića na mjesto gdje je ubijen Zoran Đinđić, takođe je naišao na brojne pozitivne komentare srbijanske javnosti.

„Bravo Milo, mada mi nikada nisi bio simpatičan, ali nisi moj predsjednik pa je OK. Sjetio si se Đinđića, koga Srbija pokušava da zaboravi. Jedini lijep period života mi je bio pod Đinđićem, svi žele da budu on“, jedan je od komentara na portalu B92.

Istovremeno, pojedini su se u šali pitali gdje je vijenac za Tita, te da li će zvaničnicima dvije zemlje trebati prevodilac.

Oni kojima Crna Gora baš i nije pri srcu, nijesu oduševljeni posjetom Đukanovića Srbiji.

„Eh da je sreće, odnosno pameti da vam je daleko lijepa kuća Crnogorci, ali sreće nema, pa nema“, napisao je jedan od posjetilaca B92.

Đukanoviću je jedan od komentatora poželio dobrodošlicu u Srbiju, dodjeljujući „veliki plus za Nikolića, Dačića i Vučića zbog normalizovanja odnosa sa Crnom Gorom“.

Čitaoci koji nijesu toliko opterećeni politikom konstatovali su da je Đukanović viši od Vučića, te da se Dačiću sljedeći put da mala stolica.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније