Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

27. 03. 2021. 20:43 >> 20:55
8

SULJAGIĆ

"Vlast u CG od saveznika pravi neprijatelja"

Tragično je da Vlast u Crnoj Gori od saveznika želi da napravi neprijatelja, ocijenio je u lično ime direktor Memorijalnog centra u Srebrenici, Emir Suljagić osuđujući izjavu Leposavića. Kako je ocijenio, izjava bi mogla biti i pitanje međudržavnih odnosa.

"Ono što je ovdje vrlo problematično jeste što se ova izjava nije samo isključivo negiranje genocida koji počinjen. Dakle ovo je poziv na novo nasilje i strašno je kad taj poziv dolazi od države. Strašno je kad taj poziv dolazi od ministra u vladi koja se, koja bi pred zakonom trebalo biti obavezana da sve svoje građane tretira jednako. Ovo je početak po mom mišljenju stavljanje Bošnjaka u Crnoj Gori izvan zakona. Procesa koji, ili poruka, da se ne baš svi propisi, ne baš svi zakoni protežu a i na Bošnjake odnosno muslimane koji žive u Crnoj Gori. Meni je zaista žao i mislim da je tragično da Crna Gora ima vlast koja bira da od saveznika pravi neprijatelje", kazao je Suljagić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније