Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2021. 08:32   >>  16:48 36

KRIVOKAPIĆ ODGOVORIO

Anu Brnabić će imati ko da dočeka

Srpsku premijerku Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko dočekati, ali je pitanje da li će ona naći vremena da dođe, kazao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i poručio da Vlada neće odustati od pokušaja da normalizuje odnose sa Srbijom.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je ranije da Brnabić ne može da ode Crnu Goru, jer, kako je naveo, nema ko da je dočeka.

Krivokapić je agenciji Mina rekao da nije pitanje ko će dočekati premijerku Srbije.

"Nego da li će ona naći vremena da dođe i da pozdravi sve one koji bi je rado vidjeli u Crnoj Gori, jer je ona predsjednica Vlade bratske i susjedne Srbije“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, građani Srbije i Crne Gore žele da se odnosi normalizuju.

"I našem narodu ne bi trebalo ispostavljati probleme u vidu tehničkih pitanja hoće li premijerku dočekati otpravnik poslova ili ambasador. I u tom formalnom smislu ima je ko dočekati“, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je poziv je i dalje otvoren „za naše najbliže susjede, sa kojima dijelimo ljubav i brigu za naše građane, bilo da žive u Srbiji ili Crnoj Gori“.

"Dobrodošla je i ona i svako iz Srbije, jer mi nećemo odustati od pokušaja da normalizujemo odnose dvije države“, poručio je Krivokapić.

Kako je naveo, odustati od toga značilo bi odustati od rođaka, braće, prijatelja, istorije, tradicije.

"A mi smo jedan režim, između ostalog, poslali u prošlost baš zbog činjenice da je htio da nam upravo sve to oduzme“, dodao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније