Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 01. 2021. 14:05   >>  25. 01. 2021. 08:35 42

VUČIĆ OČEKUJE

"Ambasador Božović da se vrati u CG"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se nada poboljšanju odnosa sa Crnom Gorom, ali je dodao i da nema razloga zašto se ambasador Srbije Vladimir Božović ne bi vratio u Podgoricu.

Reagujući na pisanje Nova.rs da premijerka Ana Brnabić ignoriše pozive da posjeti Crnu Goru, predsjednik  Vučić je istakao da ona ne može da ode u Podgoricu, jer tamo nema ko da je dočeka.

Vučić je danas na televiziji Prva rekao da nema ko da dočeka premijerku Srbiju.

“Ljudi govore zašto Ana (Brnabić) nije prihvatila poziv. Dobro, ona kaže da ide u Podgoricu i na aerodoromu je čeka ko? Čeka li je naš ambasador ili ne? Ili ste ga protjerali, a još niste rekli da se slažete sa odlukom Đukanovića koji ga je otjerao”, rekao je Vučić, podsjećajući na jednu od posljednjih odluka prethodne vlasti u Crnoj Gori.

On zbog toga ima i poruku novoj koalicionoj većini koju predvodi Zdravko Krivokapić.

“Nema problema, recite nam da ste vi saglasni sa tim, a onda ćemo mi da vidimo šta možemo da uradimo. Ali nemojte da se pozivate na Bečku konvenciju i da nam govorite kako ne možete da povučete tu odluku, jer mi smo mogli u skladu sa tim da poništimo odluku o povlačenju crnogorskog ambasadora. Ali, svejedno, vjerujem u dobre odnose sa Crnom Gorom”, rekao je on, dodajući da je potrebno “raditi više na poboljšanju odnosa”.

On je ukazao da na žalost mnogi u regionu žive na osnovu istih izjava.

“Dio u Crnoj Gori, u BiH, kod Albanaca, da je Srbija loša, hegemon, ali mi moramo, da imamo razumijevanja za njihovu emociju”, naveo je Vučić.

Dodaje i da vjeruje u bolje odnose sa Crnom Gorom i podsjeća da je Srbija kupila pet odsto prenosne mreže u Crnoj Gori.

“Mi smo zainteresovani za širenje u regionu, želimo da ulažemo ogroman novac u Crnu Goru, BiH. Biće to u redu”, poručio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније