Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 01. 2021. 23:58   >>  20. 01. 2021. 00:34 7

RADONČIĆ

"CG nije tamo gdje je nekad bila"

Novinar Šeki Radončić ocijenio je večeras, u emisiji "Teleskopija" TVCG, da čestitka premijera Zdravka Krivokapića Republici Srpskoj pokazuje da Crna Gora nije tamo gdje je nekada bila.

"Crna Gora je bila šampion u evropskim integracijama, multietničkom skladu, demokratskim iskoracima. Sada smo dobili jednu vlast koja nas je za 2 ipo mjeseca potpuno povukla na kraj kompozicije koja ide ka EU. Dakle, to je posljedica te nesrećne čestitke premijera Krivokapića, gdje je on čestitao nepostojeći Dan državnosti RS i počinio protivustavni čin, moralni prekršaj i nije pokazao ni gram stidnje prema žrtvama velikosrpske politike iz kojeg je nastala RS", poručio je Radončić.

On je ocijenio da je Krivokapića na vlast dovela Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, odnosno pokojni mitropolit Amfilohije.

Kada ste premijer jedne države, navodi Radončić, morate predstavljati cijelu državu, a ne samo jedan narod.

"On je sa takvim ponašanjem u startu napravio otklon od manjinskih naroda, otklon koji je Đukanović i njegova vlast njegovala, izgradila partnerstvo puno povjerenja, nakon traumatičnih devedesetih", rekao je Radončić.

On je kazao da je javnost u BiH iznenadilo, kako dodaje, banalizovanje čestitke Krivokapića od strane potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Radončić smatra da bi premijer Krivokapić trebalo da podnese ostavku. Odgovarajući na pitanje zašto DF, uprkos javnim kritikama, podržava  Krivokapićevu vladu, Radončić kaže da su svi svjesni da je riječ o vladi "kratkog daha".

"Demokratski front čeka da Krivokapić napravi velike greške i da ga smijene", kaže Radončić i dodaje da je Krivokapić već počeo predizbornu unutar koalicionu kampanju.

"Što više DF bude više tolerisao i trpio Krivokapića, on će se više spustiti niz njihovo biračko tijelo i to jednostavno mora da pukne. Hoće li pući poslije izbora u Nikšiću, ili mjesec kasnije, to ćemo vidjeti, ali svakako mora da pukne", poručio je Radončić.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније