Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 12. 2020. 15:45 >> 15:50
7

NIKOLIĆ

"Ambasadore opoziva predsjednik države"

Pozivamo premijera Zdravka Krivokapića da navede koji su to postupci, koji su navedeni ambasadori navodno učinili, a kojima se narušio ugled naše države, rekao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Nikolić smatra da je izjava Krivokapića, u kojoj je naveo da je osnovni kriterijum za povlačenje diplomata činjenica da su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu Crnoj Gori, "neistinita i sramotna". 

"Odgovor, naravno, ne očekujemo, jer je riječ o licima koji su na najbolji mogući način predstavljali Crnu Goru i njene interese, i apsolutno poštovali zemlju domaćina iako, neki od njih, mandate obavljaju u izuzetno složenim međudržavnim odnosima. Nema, dakle, ni riječi, o bilo kakvim interesima naše države, već je isključivo riječ o političkom revanšizmu koji je nezabilježen u uporednoj praksi kada je diplomatija u pitanju", tvrdi Nikolić.

Nikolić smatra da bi Krivokapić, kako kaže, morao konačno da nauči organizaciju i način rada državnih organa i njihove nadležnosti.

"U tom kontekstu, podsjećamo ga na član 95 Ustava u kojem se jasno navodi da ambasadore opoziva predsjednik države. Ili je, možda, i o ovome, Krivokapić bio neobaviješten", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније