Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 12. 2020. 18:23   >>  18:23 2

SASTANAK MINISTARA ALIJANSE

Vučinić podržao stav da NATO o Kini

Generalni direktor za NATO i politiku bezbjednosti Ministarstva vanjskih poslova Vladimir Vučinić učestvovao je danas na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a, koji je organizovan putem video konferencije, 1. i 2. decembra.

"Ministri vanjskih poslova NATO-a su, s partnerima iz Azijsko-pacifičkog regiona (Australijom, Japanom, Novim Zelandom, Republikom Korejom), Švedskom, Finskom i Evropskom unijom, razgovarali o Kini. Zaključeno je da ekonomska moć Kine pruža mogućnosti za saradnju, ali da se mora uzeti u obzir njena rastuća politička i vojna moć", saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Kako se navodi, Vučinić je podržao stav da NATO mora aktivno pratiti sve eventualne implikacije globalnog uticaja Kine, uključujući potencijal za saradnju, kao i moguće izazove.

"Tokom sastanka, saveznice su raspravljale i o situaciji u području Crnog mora s partnerskim državama Ukrajinom i Gruzijom. Kao promoter politike otvorenih vrata NATO-a i država koja je upravo 2. decembra 2015. godine dobila poziv za članstvo u Alijansi, Vučinić je istakao da Crna Gora podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i Gruzije i naglasio da će nastaviti da pruža podršku njihovim evroatlantskim aspiracijama", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније