Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2020. 14:35   >>  14:46 20

KOMITE POZVALE

Poslanici suverenističkog bloka da bojkotuju Parlament

Patriotsko komitski savez poziva sve poslanike suverenističkog bloka u Skupštini Crne Gore da 2. decembra bojkotuju rad parlamenta i da svojim neprisustvom i glasom, ne daju legitimitet novoj Vladi.

“U suprotnom, građani neće razumjeti vaše “uzdržano” ili “protiv”, a vase “da” bi zaista bilo isuviše licemjerno za sve ovo što se dešava u Crnoj Gori, ne samo tri mjeseca nakon izbora, već više od godinu dana”, saopšteno je iz PKS.

Oni poručuju poslanicima da nemaju šta da dokazuju ni Evropi ni svijetu.

“Ako je šta dobro koaliciona vlast uradila u proteklih 14 godina, uradila je na pitanju uključivanja predstavnika drugih naroda u strukture vlasti, pa i u sredinama gdje vladajućoj partiji objektivno i nije trebala šira politička podrška.  Takođe, po pitanju odnosa prema svijetu, obaveza Crne Gore, učestvovanja u svim regionalnim, evropskim i svjetskim organizacijama i institucijama koje, bar u imenu, sadržavaju borbu za univerzalna ljudska prava”, navodi se u saopštenju.

Oni navode nijedan evropski zvaničnik se nije osvrnuo na otvoreno miješanje crkvenih vlasti u parlamentarne izbore niti na pritisak i finansiranje stranih država u predizbornu kampanju u našoj državi.

“Ćute i sada, kada mandatar, kojeg je birala Srpska pravoslavna crkva, bira svoju “apostolsku” Vladu, u kojoj četiri ključna nacionalna resora spaja u jedan, na čijem čelu dolazi žena koja sebe naziva “četnikom”, a  nas Crnogorce “Milogorcima, Montenegrinima”, vrijeđajući naša nacionalna osjećanja.  Ćute i na sastav te nove Vlade, u kojoj su dominantno rođaci i kumovi mandatara “apostola”, a kojima je jedina zajednička karakteristika svetosavska podobnost, čime se ruše najvrijednija načela države Crne Gore o njenoj multikulturalnosti i multikonfesionalnosti”, kažu iz PKS.

Svi suverenistički poslanici, dodaju komite, moraju biti svjesni težine ovog trenutka kao i činjenice da su ih birali građani svojom voljom i izborom.

“ Ukoliko se oglušite o ovaj poziv, i ipak glasate za ovaj sastav Vlade, pazite da to bude tokom himne, koju oni bojkotuju, a Vi tolerišete, i molimo Vas, ne idite ponovo “među narod” da objašnjavate Crnogorcima svih vjera i nacija-neodbranjivo. Jer je nama dosta vaših loših izbora“, zaključili su iz Komitskog pokreta.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније