Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2020. 07:28   >>  07:28 15

KONAČAN PREDLOG

Krivokapić danas predstavlja sastav Vlade

Mandatar Zdravko Krivokapić predstaviće danas konačan predlog sastava nove Vlade.

Krivokapić je ranije najavio da će do petka dostaviti Skupštini program i predlog sastava nove Vlade.

Sjednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i personalni sastav Vlade, biće održana 2. decembra.

Krivokapić je početkom novembra predstavio je partijama, koje čine parlamentarnu većinu, spisak sa imenima kandidata za ministre u budućoj vladi. Tada je objasnio način na koji je formirana nova vlada, navodeći da su se na početku opredijelili za racionalizaciju koja će dati odgovor na sve izazove.

Istakao je da žele da finansije budu stabilne, a ekonomija tako održiva da se vidi boljitak svakim danom u svakom pogledu.

Još uvijek nije poznato ko će biti ministar unutrašnjih poslova nakon što je Nikola Terzić, koga je Krivokapić bio predložio odustao od kandidature. Očekuje se da će ministar odbrane biti Dritan Abazović, lider URA-e, koji će biti i potpredsednik vlade.

Mandatar Krivokapić je prvobitno najavio vladu od 12 eksperata, ali je predlogom da i Abazović bude ministar, prekršio taj princip, što je i priznao rekavši da je "imenovanje lidera GP URA bilo neprincipijelno, ali ne bismo ni govorili o vladi da nije bio Dritana Abazovića".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније