Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine/CdM ]

04. 12. 2020. 06:38   >>  06:39 9

POPOVIĆ OCIJENIO

Niko ne zna koliko će trajati nova vlada

Niko ne zna koliko će trajati mandat vlade koja, očigledno nevoljno, mora biti izabrana, kazao je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, navodeći da nije siguran ni da će imati 41 glas, koliko je potrebno za njen izbor.

Popović je,u emisiji “Drugačija radio veza” na Radiju Antena M, rekao da je Crna Gora pod okupacijom od 22. septembra, kada se, kako je naveo, u Manastiru Ostrog desio suštinski izbor mandatara i predsjednika parlamenta.

“Tada smo vidjeli da je đavo odnio šalu, da Crna Gora dolazi pred velika iskušenja. Liberalna partija je tog trenutka znala da je država u opasnosti”, istakao je Popović, dodajući da im je neprijatno da slušaju ogavnosti koje konstituenti parlamentarne većine iskazuju na račun mandatara.

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje u iskrenu želju i kapacitet URA-e da zaštiti vrijednosti sekularne, građanske, prozapadne Crne Gore, Popović je, kako su prenijele Dnevne novine, rekao da je URA na neki način prevarila suverenističke birače od kojih je dobila gro glasova i dodao da strahuje da će se scenario iz Budve desiti i na državnom nivou.

Komentarišući politiku Demokratske Crne Gore, Popović kaže da predstavnici te stranke na državnom nivou šalju poruke poštovanja države i njenih simbola, dok na lokalnom nivou pokazuje lojalnost Beogradu i opštinske institucije kiti obilježjima strane države.

“Postavlja se pitanje gdje da im vjerujemo na lokalnom ili državnom nivou? To su ljudi koji pripadaju ‘srpskom svetu’. Na državnom nivou su poptuno maskirani”, naveo je Popović.

Govoreći o crnogorskom indentitetu kao prvoj meti nove vlasti, Popović je rekao da se vaninstitucionalnom borbom mora zaštititi esencijalna vrij ednost crnogorskog naroda.

Popović je pozvao da se aktiviraju Lovćenske straže, podsjećajući na kontroverzne izjave ministarke četiri resora Vesne Bratić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније