Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 11. 2020. 08:06 >> 20:42
16

VUJOVIĆ

Izbor Abazovića poniženje za druge lidere

Izbor Dritana Abazovića za ministra odbrane i potpredsjednika vlade ne znači samo dodatno obesmišljavanje koncepta ekspertske vlade, već i dodatno poniženje lidera drugih partija, ocijenio je politički analitičar Zlatko Vujović.

On je Pobjedi rekao da je teško razumjeti da je Abazović veći stručnjak za odbranu i sektor bezbjednosti, kojima se nikad nije bavio, nego bilo ko od poslanika ostalih lista koje je mandatar Zdravko Krivokapić odbio.

"Izbor Dritana Abazovića za ministra odbrane i potpredsjednika vlade ne znači samo dodatno obesmišljavanje koncepta ekspertske vlade (ni Krivokapić nije ekspert, niti ima iskustvo i znanje za vođenje vlade, već e jsamo nosilac jedne od lista), već i dodatno poniženje lidera drugih partija. Teško je razumjeti da je Dritan Abazović veći stručnjak za odbranu i sektor bezbjednosti, kojima se nikad nije bavio, nego bilo ko od poslanika ostalih lista koje je mandatar Krivokapić odbio. Razlika je samo u činjenici što Ura ne ugrožava planove mandatara kada je riječ o novoj partiji i njenoj borbi za prosrpske glasove na narednim izborima", dodao je Vujović.

Istakao je da pojedini predloženi kandidati za ministre, kao što je Vesna Bratić, predstavljaju radikalizovane nacionaliste.

"Upravo ona u javnim nastupima zastupa uklanjanje Njegoševog mauzoleja na Lovćenu, kao što namjerava da uvede SPC u škole kroz novi predmet vjeronauke. Predlaganje jednog takvog velikosrpskog radikala je najava oštre identitetske kampanje za promjenu nacionalne strukture u Crnoj Gori, a čiju okosnicu treba da predstavlja ovo objedinjeno ministarstvo. S obzirom na to da je riječ o najbližoj saradnici Krivokapića i njegovoj nasljednici na mjestu predsjednika NVO 'Ne damo svetinje' jasno je kakve stavove/planove ima budući premijer", istakao je Vujović.

Vujović je ranije za Javni servis ocijenio kako će SPC kontrolisati najveći broj resora u vladi čiji je sastav predložio mandatar Krivokapić. 

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније