Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 10. 2020. 10:51 >> 10:51
2

DOK NE BUDU PREISPITANI

URA: Staviti van snage sve prostorne planove Budve

Budvanska URA uputila je otvoreno pismo mandataru za sastav nove vlade Zdravku Krivokapiću, u kojem je tražila stavljanje van snage sve prostorne planove Budve, dok isti ne budu preispitani.

Budvanska URA saopštava da u očekivanju formiranja nove Vlade, građani Svetog Stefana i Pržna javljaju da se u Miločerskom parku građevinski radovi odvijaju 24 sata dnevno, što je, kako kažu, u sklopu investicije koja prijeti da trajno devastira jedan od najljepših parkova i ambijentalnih cijelina našeg primorja.

"Ovo što se sada dešava sa Miločerskim parkom počelo je sramnim glasanjem u Skupštini Crne Gore, kada je on označen kao rupa, a nastavilo se odlukom da najskuplja crnogorska turistička lokacija bude poligon prodaje stanova za tržište", navode iz Ure.

Gradnja stanova za tržište u Miločerskom parku, kažu iz Ure, projekat je u kojem profitira samo investitor i uski interesni krug.

"A građani gube mogućnost da sačuvaju prirodni potencijal za promociju jedinstvene i rijetke turističke ponude i sasvim sigurno gubi Budžet opštine koja je epicentar turističkog prometa", navode iz Ure Budva.

Zato pozivaju mandatara da u okviru pravaca u kojima treba progresivno da djeluje njegovo Ministartsvo održivog razvoja pokrene preispitivanje ovog projekta u smislu njegove namjene i ukupnog uticaja na ambijentalnu cjelinu.

"Za Budvu je, kao urbanistički devastirane sredine sa neznatnim netaknutim resursima, svakako od nasušne važnosti da se stave van snage svi prostorni planovi dok se ne preispita njihov uticaj na koncept održivog socijalnog, ekonomskog i privrednog razvoja", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније