Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

22. 12. 2022. 18:22 >> 18:33
1

BUDVANSKA URA

"Najoštrije osude za postupanje sugrađanina na Cetinju"

Budvanska URA najoštrije je osudila postupanje njihovog sugrađanina na Cetinju.

Budvanska URA reagovala je povodom današnjeg hapšenja Budvanina V.D. zbog sumnje da je na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama "ponašao drsko i bestidno i upućivalo riječi uvrjedljive sadržine građanima Cetinja".

,,Pored kazne i konsekvenci za onakvo postupanje, važno je ukazati i na one koji su ga u tom sramnom postupanju bodrili i snimali, bez obzira na to da li je bio sasvim trijezan i svjestan svojih osramoćujućih postupaka. Ovakvi istupi se moraju sankcionisati adekvatno i imati na taj način funkciju odvraćanja potencijalnih počinilaca sličnih radnji”, saopštili su iz GP URA.

Kako su kazali, potrebno je istrajno stvarati ambijent građanskog društva i uzajamne tolerancije i suživota građana, u kom se poštuje različitost, odnosno svačije pravo na izjašnjavanje i na slobodu govora.

,,Međutim, sloboda govora nije govor mržnje i uvredljivi govor. Zato vjerujemo da će ovakvi slučajevi i pojedinci naići na osudu svih učesnika u društvenom djelovanju, političkih partija, NVO i civilnog sektora, institucija, ali i svih građana. Apelujemo na sve političke partije da kod svog članstva razvijaju kritičnost i otklon od ovakvih ponašanja. Ne manji uticaj ima porodica, a činjenica je da se u uslovima velike političke polarizacije naša omladina ekstremizuje i njome se očigledno lakše manipuliše na društveno kranje opasan način”, zaključuju.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније