Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (TVCG, Antena M) ]

27. 10. 2020. 19:56   >>  23:03 11

ZENKA

Vlada se neće formirati nakon teških riječi

Jedan od lidera Albanske koalicije "Jednoglasno" Mehmed Zenka, smatra da se Vlada neće formirati nakon nekih teških riječi između pojedinaca iz tri koalicije koje čine novu većinu. Zenka je, u emisiji "Teleskopija" odbacio optužbe da je DPS uticao na tu koaliciju da se ne odazove pozivu mandatara Krivokapića za ulazak u Vladu.

"Ekspertska vlada s kim će, biće manjine u toj budućoj vladi. Bošnjačka stranka se jasno opredijelila, moja koalicija takođe, izuzev druge albanske koalicije. Ako bi ta druga koalicija ušla onda bismo mogli reći da ima predstavnike dijela jednog naroda," rekao je Zenka.

On je još jednom objasnio zašto nije želio ni sastanak sa Zdravkom Krivokapićem:

"Kad su se oni pokajali za loše učinjeno manjinama i albanskom narodu? Kad ste čuli da je neko osudio silovanja po Kosovu, preko 20 hiljada ubistava, grobnice Albanaca nalaze se i dan danas po Srbiji, nema pokajanja", naveo je Zenka.

"Svi koji nas nazivaju lažnim patriotama mogu da čiste prag ispred moje partije. Mnogo se grešaka učinjelo prema Albancima u tim mjestima gdje žive, što namjerno, što nenamjerno. Nikad nijesmo rekli da su naši zahjtevi do kraja ispunjeni zadnjih 20 godina, ali moramo da znamo da je bilo i pozitivnih rezultata", rekao je Zenka.

"Crnogorci su sad najugroženiji"

Osvrćući se na to što je Husović rekao da nema Crne Gore bez Crnogoraca, Zenka kaže da je svojim očima na patriotskom skupu vidio ogroman broj mladih Crnogoraca.

"Ako tu energiju mladih ne oblikuje, ne podržava, ne usmjerava se u korist Crne Gore, onda smo jednom za vazda izgubljeni", naveo je Zenka.

U ovim momentima najugroženiji su Crnogorci, kaže on.

"Nijesu manjine sad ugrožene, nego crnogorska nacija, pa i do nestanka, ako pobijede neke ideologije koje su izašle iz tamnih dubina. Na nama je da pomognemo Crnogorcima koliko god možemo da sačuvamo ovaj mir i sklad koji može da služi za primjer", navodi Zenka.

"DPS nije uticao na našu koaliciju"

Zenka je, u emisiiji Tamare Nikčević na Javnom servisu, odbacio optužbe da je DPS uticao na tu albansku koaliciju da se ne odazove pozivu mandatara Zdravka Krivokapića za ulazak u vladu.

"Svima koji nas etiketiraju da nas neko kontroliše rekao bih - najmanje mene može da kontroliše Đukanović, nema toga sem Boga da može komandovati mojim vrijednostima. Ali sad sam duplo više sa Đukanovićem, da sačuvamo ovo što imamo danas, zarad naše đece", kaže on.

Napominje da javnost treba da zna da Đukanović nije ostavio Crnu Goru u situaciji kada su mu prijetili životom.

"Kad su nudili Đukanoviću da ostavi Crnu Goru jer mu prijeti opasnost, ovo je živa istina, znate li šta je odgovorio: neću živ da ostavim Crnu Goru, neću da izdam te ljude koji su spremni da ginu za Crnu Goru. Tada mu se prijetilo životom. E tada sam ja stao uz tu projekciju", kaže Zenka.

Dodaje da je Đukanoviću rekao da sada slučajno ne klone.

"Mada ne vjerujem, sad je jači nego ikada. Ta konstelacija koja će činiti opoziciju, to je ta ekipa koja je stvorila Crnu Goru, donijela joj ove vrijednosti, uz sve propratne negativnosti i greške od 2006. pa na ovamo", rekao je Zenka.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније