Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 10. 2020. 14:45   >>  14:46 19

PATRIOTSKO KOMITSKI SAVEZ

Na čelu komita Tatjana Knežević Perišić

Glavni odbor Patriotsko komitskog saveza Crne Gore, usvojio je juče na Čevu, Statut partije i izabrao rukovodstvo. Na čelu Predsjedništva biće Tatjana Knežević Perišić.

Predsjednica Mladih je Ivana Kažić, sekretar Janko Krivokapić i članovi Miljan Popović, Bojan Franović, Milica Krivokapić, Fikret Hadžialijagić i Danilo Šćepanović.

Kako ističu u saopštenju, predsjedništvo će ubrzo formirati i Savjet Patriotsko komitskog saveza, kojeg će činiti ugledni i priznati članovi društva, a koji će, svojom savjetodavnom ulogom, pomoći razvoju Saveza.

"Nova politička snaga Crne Gore će se zalagati za evropsku i građansku državu, ali i za pravo crnogorskog naroda da u svojoj državi slobodno razvija svoj identitet, kulturu i vjeru. Glavni odbor je usvojio i Deklaraciju u kojoj poziva sve patriote ove države i sve crnogorske subjekte, na formiranje crnogorskog bloka, kojim bi se oduprijeli namjerama nove parlamentarne većine, u njenim planovima asimilacije Crnogoraca, u njihovoj vlastitoj državi, i koja planira da izborom određenih kadrova doprinese sunovratu ugleda i pozicija koje je imala Crna Gora, kao članica NATO i kandidat za članstvo u EU, posebno idejama o Mini Šengenu, koji bi Crnu Goru vratio godinama unazad", ističe se u saopštenju.

Pozivaju da zaboravimo pizmu, prvenstvo i egoizam, pokažemo slogu i zajedništvo, znanje i mudrost da sjednemo za isti sto i napravimo crnogorski demokratski dogovor.

"Samo zajedno, u jednu kolonu, za Crnu Goru, koju ćemo sada zaista graditi kao pravno i pošteno društvo, istih mogućnosti za sve. Za naš crnogorski svijet u kojem ima mjesta za sve narode i nacije koji poštuju ovu državu i njenu časnu istoriju", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, predsjednica PKS je, u svom obraćanju, istakla spremnost komita i patriota Crne Gore da se, svim demokratskim sredstvima, odbrani crnogorski identitet i ukupna crnogorska baština, utemeljena kroz hiljadugodišnje trajanje.

Delegacija GO PKS je položila crvenu ružu pored Spomen ploče 13. julskog Ustanka na Čevu i obišla vječnu kuću velikog crnogorskog junaka i prve žrtve Božićnog ustanka Đura Draškovića.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније