Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 09. 2020. 15:50   >>  16:29

ĐUROVIĆ

SDP neće biti dio nove vlasti u Tivtu

SDP neće biti dio nove vlasti u Tivtu, ali će dati manjiskoj upravi skupštinsku podršku za konstituisanje. Time grupama građana, koji zajedno čine 16 odbornika, dajemo priliku da bez učešća SDP kadrova izaberu rukovodstva  u lokalnoj Skupštini i upravi kako bi preuzeli punu odgovornost za njihov rad, saopštio je Aleksandar Đurović, nosilac liste u Tivtu "SDP - odbranimo grad" i odbornik u Skupštini Opštine Tivat. On ističe da će njihova uloga ćbiti kontrolna i od rezultata će zavisiti i podrška ovako konsituisanoj manjinskoj upravi. 

"Prethodnu gradsku upravu su građani opravdano kaznili na izborima zbog niza promašaja i neodgovornog odnosa prema građanima Tivta i zato je obaveza svih političkih subjekata koji su željeli promjene da učine sve kako bi nova vlast radila mnogo bolje i bila istinski servis građana. Svoje nezadovoljstvo su iskazali dajući podršku upravo lokalnim grupama građana, koje su i u prethodnom mandatu bile značajan glas borbe protiv svih malverzacija i poslušničkog odnosa odlazeće garniture", navodi se u saopštenju Đurovića. 

SDP u Tivtu će, kako navodi, obezbjeđivati podršku novoj vlasti dok god ona bude radila u interesu grada, njegovog razvoja po mjeri svih građana, a ne samo privilegovanih pojedinaca, njegujući  i uvažavajući multikulturalni karakter Tivta i sve ustavne vrijednosti građanske, moderne i sekularne države Crne Gore.

"Upravo je naš princip za podršku za većinu da nova lokalna samoprava  dosljedno afirmiše multinacionalni i multivjerski karakter Tivta i da ove vrijednosti budu prepoznate u aktivnostima lokalne samopurave. Nova vlast se obavezuje da će u svom djelovanju poštovati građansko ustrojstvo i sekularni karakter države Crne Gore. Nijedna vjerska zajednica ili konfesija ne smije imati povlašćen ili dominantan položaj, čime bi odredbe o sekularnosti i građanskom konceptu bile narušene", piše Đurović. 

SDP će, kako je saopšteno, umjesto participacije u izvršnoj vlasti, razvoju i napretku grada doprinositi kroz mehanizme kontrole rada gradske uprave.

"Na raspolaganje novoj vlasti staviti ćemo svoje vrijeme i svoj kadrovski potencijal i znanje kako bi maksimalno podržali principe koje zagovara nova vlast kao što su otklon od klijentelizma, partijskog zapošljavanja ali i revanšizma i zapošljavanja po principu kvalifikacija, kompetencija i iskustva. Nova vlast mora na konkretnim primjerima pokazati otklon od pogrešnog načina vladanja prethodne uprave i na tome ćemo posebno insistirati. Građani od svih aktera očekuju odgovorno ponašanje. Očekuju da u nadolazećem periodu krize svi zaboravimo na političke razlike i da sva svoja politička i stručna znanja usmjerimo na dobrobit lokalne zajednice i valorizaciju njenih zavidnih potencijala", navodi Đurović. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније