Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

20. 08. 2020. 15:23 >> 15:23

NIKŠIĆKA URA

''Dok su otvarali fabriku, radnici Metalca štrajkovali''

Samo “zahvaljujući” virusu, stručnjaci i radnici Metalca dobili su posao u Podgorici, inače bi njihova stručnost i vještine trunule kao što trunu proizvodi domaćih poljoprovrednika, naveli su iz nikšićke URE. Prema njihovim riječima, da korona nije spriječila radnike jedne austrijske firme, kojima je taj posao inače povjeren, da dođu u Crnu Goru, radnici Metalca ne bi ni dobili posao.

Iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA saopštili su da je prilikom otvaranja nove fabrike bileta- trupaca u okviru KAP-a ogoljena “još jedna radnička idila u DPS stilu”.

,,Još jedno presijecanje crvene vrpce pred izbore i otvaraju fabriku za trupce. Nažalost, kao i svaki njihov javni nastup, sve je prepuno stilskih grešaka. Ishvališe radnike nikšićkog Metalca kako su stručno, profesionalno i naravno na vrijeme, baš pred izbore, završili posao. Bila bi to predivna idila da baš u tom trenutku ti isti hvaljeni radnici nisu tražili svoje zaostale plate i uskraćena radnička prava pred zgradom Opštine Nikšić. A posao koji ih je, inače besposlene, zapao u uništenom i opljačkanom Metalcu, dobili su samo “zahvaljujući” epidemiji korone”, kazali su iz nikšićkog odbora URA.

Iz nikšićke URE tvrde da je radnicima na ceremoniji otvaranja obećano da će se koristiti domaća radna snaga za realizaciju svih projekata DPS-a.

,,Na ceremoniji otvaranja, svečano im je obećano da će se ubuduće koristiti “domaća stručnost i kompetencije” za realizaciju “svih projekata” DPS-a. Trenutno, njihov najvažniji projekat jesu parlamentarni izbori, pa se uveliko pripremaju da iskoriste “stručnost i kompetencije” vjernog glasačkog tijela”, kažu iz GP URA Nikšić.

Iz nikšićke URE napominju da su iz DPS-a uspjeli da otuđe rad od radnika, glasače od glasa, a Crnu Goru od Crne Gore.

,,Obećavaju da mogu još i gore. Nek nam je sa srećom, u novootvorenoj fabrici možemo da prerađujemo DPS trupce, za to nam ne trebaju ni stranci ni dijaspora, dovoljna će biti domaća radna snaga da ih oblikuje za sudbinu koja ih čeka - konačno preuzimanje odgovornosti za počinjena zlodjela”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније