Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 08. 2020. 16:53   >>  16:56 3

ZBOG ZAPOŠLJAVANJA

Božović podnio krivičnu prijavu protiv Kusovca

Goran Božović, nosilac liste grupe birača „Goran Božović- Časno i odgovorno za bolji Tivat“ podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca zbog, kako se navodi, zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi, i povrede ravnopravnosti u zapošljavanju, a sve to zbog, dodaje se, masovnog nezakonitog zapošljavanja u Opštini Tivat u kontinuitetu.

Božović navodi da je Kusovac od 2018. godine, kada je izabran za predsjednika Opštine Tivat, do 11.05.2020. godine potpisao 209 nezakonitih akata o zapošljavanju na poslovima iz redovne djelatnosti organa i službi Opštine Tivat, zaključujući "nezakonite Ugovore o privremenim i povremenim poslovima i Ugovore o djelu, sa 55 različitih lica, uz mnoštvo aneksa istih ugovora".

Božović navodi da će odmah nakon smjene vlasti ukinuti partijsko zapošljavanje u opštinskim organima i službama i kreirati ambijent za selekciju kadrova u skladu sa kompetencijama i realnim potrebama uprave.

"Uprkos činjenici da su institucije sistema u većini slučajeva zarobljene, očekujem od tužilaštva da će profesionalno i efikasno sprovesti istražne radnje, s obzirom na činjenicu da im je dostvaljena obimna, kompletna dokumentacija koja potvrđuje sve navode, te da će Kusovac snositi odgovornost za učinjena nedjela, besprizornu i bahatu poharu opštinskog budžeta. Tužilaštvo bi odgovornim i pravednim postupanjem trebalo da spriječi dalje nezakonito, samovoljno, partijsko zapošljavanje na štetu građana, i dalju devastaciju opštinskog budžeta po tom osnovu", zaključuje Božović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније