Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

21. 08. 2023. 07:16 >> 14:03

VIŠI SUD

Suđenje Kusovcu biće nastavljeno 14. septembra

Nastavak suđenja bivšem predsjedniku Opštine Tivat Siniši Kusovcu zakazano je za 14. septembar u podgoričkom Višem sudu. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je sredinom septembra prošle godine optužnicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Predmet je dodijeljen sudiji Nenadu Vujanoviću.

SDT Kusovcu optužnicom stavlja na teret da je počinio krivično djelo – zloupotreba službenog položaja, iz člana 416 stav 1 Krivičnog zakonika (KZ) Crne Gore, a za koje je predviđena isključivo zatvorska kazna.

Kusovac se tereti da je kao predsjednik Opštine dao nalog da se iz gradske kase plati račun za ugostiteljske usluge, u visini od 485 eura, rukovodstvu DPS-a nakon promotovnog skupa te partije u Tivtu.

Kusovac je saslušaan u SDT-u u oktobru prošle godine, nakon čega je njegov advokat Nikola Martinović kazao da je njegov klijent specijalnim državnim tužiocima na saslušanju potvrdio da je “platio ručak”. Kusovac negira optužbe. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније