Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

08. 07. 2020. 15:54   >>  16:48 8

ODGOVORI

DF i Joković prihvataju Bečićeve uslove

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da su lideri tog političkog saveza spremni da ispune uslov koji je predložio lider Demokrata Aleksa Bečić, a to je da ne budu na zajedničkoj izbornoj listi opozicije. I predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković prihvatio je taj prijedlog.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić ranije je saopštio da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi opozicije, ako su na to spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Medojević je poručio da je DF spreman da ide i korak dalje, da predlože da nijedan poslanik, koji je bio u ovom sazivu parlamenta, ne bude na listi.

“Ako je to uslov Bečićev da se sastavi konačno ta jedinstvena lista i da uradimo konačno to što narod od nas očekuje, odmah obećanje nijedan od nas trojice neće biti na listi. Nema nikakvih problema, samo što prije da završavamo da idemo u kampanju da pobijedimo ovaj režim. Mi smo kao DF, koji je posvećen tim vrijednostima, spremni da idemo još dalje i predlažemo da nijedan poslanik koji je bio u ovom Parlamentu ne bude na listi. Da prenikemo više sa bilo kakvim uslovljavanjima”, poručio je Medojević.

Joković: Pristajem da ne budem na jedinstvenoj listi

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković poručio je da pristaje na predlog da kao lider parlamentarne opozicione stranke ne bude na poslaničkoj listi, navodeći da se nada da će tim činom biti postignuto akciono jedinstvo opozicije.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je ranije danas da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi opozicije, ako su na to spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Joković je u reagovanju naveo da SNP pristaje na svaki predlog bilo koje opozicione partije koji vodi do tog jedinstva.

SNP je, kako je kazao, od prvog dana raspisivanja izbora pozivala na jedinstvo, u nastojanju da dođe do neophodnih promjena „i da sa vlasti ode neodgovorna grupacija koja je zemlju dovela do ekonomskog ambisa“.

„Istovremeno, apelujem da se u toku trajanja pregovora opozicije, ne izlazi u javnost ni sa kakvim drugim predlozima, kako bi se dala mogućnost da se postigne dogovor“, rekao je Jokić.

Prema njegovim riječima, SNP će sve svoje potencijale staviti u funkciju promjene sistema vrijednosti i opstanka one Crne Gore koja se zasnivala na poštovanju istine i pravde.

„SNP očekuje da ćemo ispoštovati volju naroda koji traži zajednički nastup opozicije i preuzimanje odgovornosti za izlazak iz katastrofalne društveno-ekonomske situacije u kojoj se Crna Gora nalazi“, dodao je Joković.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније