Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2020. 13:05 >> 13:19
13

DATI ŠANSU NOVIM LJUDIMA

Bečić: Opozicioni lideri da ne budu na listi

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi opozicije, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Parlamentarna opozicija juče je počela pregovre o izborima zakazanim za 30. avgust

Bečić je naveo da na opozicionim pregovorima Demokratsku Crnu Goru predstavljaju Dragan Krapović i Krsto Radović koji imaju puni mandat partije za odlučivanje u pregovaračkom procesu.

"Bez obzira na to što se nikad, ali nikad, nećemo složiti sa užasnim porukama koje smo slušali od pojedinih poslanika, kako pozicije, tako i opozicije, a koji se kose sa građanskim konceptom, spremni smo da prihvatimo koncept koji cjelokupna opozicija predlaže i smatra da je najbolji", kazao je Bećić.

On je naveo da su predstavnici Demokrata jasno saopštili da ta partija podržava predlog za formiranje opozicione jedinstvene liste, ukoliko su na njoj svi opozicioni parlamentarni politički subjekti koji učestvuju u pregovorima, kao i ukoliko na listi neće biti kandidati koji već imaju u Skupštini Crne Gore tri i više poslaničkih mandata.

"Isto kao što sam 2018. godine odustao od predsjedničke kandidature, na predlog dijela parlamentarne opozicije, a zarad jedinstvenog nastupa opozicije na predsjedničkim izborima, tako i sada na sopstvenom primjeru nudim konkretan doprinos i dajem sledeći predlog. Iako sam poslanik tek nepuni jedan mandat, spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata", istakao je Bečić.

On smatra da šansu treba dati novim ljudima.

"Hajde da relaksiramo opozicionu scenu, hajde da otvorimo prostor za novu energiju, hajde da stvorimo novu vrijednost i pružimo priliku našim ljudima koji su pokazali u Budvi i drugim gradovima kako se pobjeđuje DPS. Ukoliko moja malenkost kao neko ko ima nešto više od 3 godine poslaničkog staza, nudi nešto ovako, onda vjerujem da ću imati pozitivan odgovor i sa druge strane", naglasio je Bečić.

Predsjednik Demokrata je poručio da će biti šanse i mjesta za sve, "ukoliko oslobodimo Crnu Goru".

"Na ovaj način relaksiram i sve one učesnike sastanka koji su na tom sastanku naglašavali da Aleksa Bečić ne treba da vodi jedinstvenu opozicionu listu", zaključio je Bećić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније