Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 07. 2020. 16:54 >> 16:52
3

OO DPS H. NOVI

"Vlast ekspeditivna kada se usvajaju izvještaji o neradu"

Demokratska partija socijalista (DPS) je ozbiljna, najveća i najjača partija u Herceg Novom i neće dozvoliti potcjenjivanje i ucjene od koalicione grupe u tom gradu koja očigledno u svojim redovima ima ozbiljne probleme, a kako i ne bi imali kada se utrkuju ko će raditi manje, a uzeti više, saopštio je Opštinski odbor DPS Herceg Novi.

Kako navode, na početku sjednice Skupštine opštine Herceg Novi nije postojao kvorum za ponovažno odlučivanje, jer, kako navode, predstavnici koalicije na vlasti nijesu obezbijedili učešće svojih odbornika.

"Kako se to ne dešava prvi put, odbornici DPS Herceg Novog tražili da se sjednica prekine i nakon što koalicija na vlasti obezbijedi kvorum obavjesti odbornike DPS kako bi uzeli učešće u radu. U trećem pokušaju koalicija na vlasti uspjela je da obezbijedi potreban broj odbornika i nastavi sjednicu, ali pri tom nijesu pozvali svoje kolege iz redova DPS", navode u saopštenju.

U dosadašnjim pokušajima održavanja XIII Sjednice, kako navode, vladajuća koalicija u Herceg Novom izbjegavala je raspravu po svim predloženim tačkama dnevnog reda.

"Tada je bilo važno da iskažu brigu za dešavanja u Budvi, Kotoru, Podgorici... Jedva dočekavši priliku da ostanu sami, okončali su XIII Sjednicu u rekordnom roku. Sva briga oko Budve, Kotora, Podgorice nestala je u trenu kada je trebalo pokriti sopstvene interese, prikriti od građana sopstveni nerad i brzinom na kojoj bi pozavidjeli Meklaren i Ferari usvojiti sve tačke. Za događanja u Herceg Novom očigledno ih nije briga", pišu u saopštenju.

Odbornici DPS-a smatraju da u ovoj situaciji, koja je uzrokovana koronaviurusom, više nego ikada nužno je da zajednički tražimo rješenja za potrebe građana i privrede Herceg Novog.

"Tako ne misli vladajuća većina u Herceg Novom. Njoj je važnije da podrži egzibicionizam svojih istomišljenika u drugim opštinama nego da obezbjeđuje olakšice i pomogne svojim građanima", smatraju u OO DPS Herceg Novi.

Tako je koalicija na vlasti u Herceg Novom još jednom, tvrde iz OO DPS Herceg Novi, pokazala svoju nemoć i nedostatak demokratskog kapaciteta.

"Zato i bira da razgovara sama sa sobom, jer jedino tako je sigurna da neće izostati glorifikovanje sopstvenog nerada. Klub odbornika DPS je uvijek bio spreman da diskutuje o svakoj temi. Kada oni koji su zaduženi za sprovođenje procedura shodno zakonu stvore uslove za normalan rad, mi smo tu, spremni da o svakoj temi govorimo argumentovano i jasno da nas razumije svaki građanin Herceg Novog", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније