Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 05. 2021. 16:14   >>  16:15

OO DPS

U Novom najveća stopa nezaposlenih

Iz OO DPS Herceg Novi kazali su da je taj grad za četiri godine aktuelne vlasti doživio veliki pad u svim segmentima, što, kako navode, potvrđuju podaci zvaničnih državnih organa.

"Prema broju aktivno zaposlenih građana za dvije godine manje je trenutno zaposleno čak tri hiljade naših građana. U 2019. godini bilo je prema podacima Monstata zaposleno 11.168 naših sugrađana, a na današnji dan taj je broj 8.003", navodi se u saopštenju.

Stopa nezaposlenosti u Herceg Novom je, kako ističu, najveća u odnosu na sve druge crnogorske opštine.

"Pa je tako bez posla u Herceg Novom više od 1.100 građana. To su dometi aktuelne lokalne vlasti u četiri godine", kazali su.

Iz lokalnog DPS-a dodaju da je aktuelna vlast obećavala bolji i veći životni standard.

"A evo kako su i u tom dijelu obmanuli. Herceg Novi se trenutno nalazi među četiri opštine gdje je najniža prosječna zarada 452 eura, što je znatno niže i od prosjeka na državnom nivou. Dakle, ova aktuelna vlast je ispod svih prosjeka", navodi se u saopštenju.

Iz lokalnog DPS-a dodaju, kako tvrde obmane aktuelne vlasti da će realizovati u ove četiri godine: "Putarina na putu Petijevići-Herceg Novi koju su uveli njihovi politički mentori ovih dana se volšebno pred glasanje ukida, ali svi sumnjaju da će i to sprovesti. U sektoru turizma nije postignut nikakav značajan napredak, prevarili su stare i nemoćne da će im izgraditi objekat, obmanuli su i osobe sa invaliditetom. Njihovo obećanje za rješavanje stambenog pitanja za mlade bračne parove nije ispunjeno, a isto tako prevarili su i naše vrijedne domaćine poljoprivrednike da će im subvencionirati kamate na kredite. U oblasti kulture je napravljen veliki korak unazad pa sada neki drugi gradovi u susjedstvu su postali kulturni centri, a ne naš Novi koji je svojevremeno bio poznat da su ga posjećivali najveći umjetnici i stvaraoci. Naš grad danas posjećuju samo oni koji plasiraju nazadne ideje i žele nas odvesti na pogrešan put u svakom smislu".

To su, kažu, samo neka od obećanja koja aktuelna lokalna vlast nije ispunila i dodaju da postoji još na destine onih koje nijesu realizovali zbog čega, kkao su kazali, danas nose epitet „svjetskih rekordera“.

"Jedino što su realizovali jeste partijsko uhljebljivanje njihovih kadrova. Tako je broj zaposlenih u lokalnoj administraciji uvećan za preko 100, a pojedini od njih su uposleni iako nemaju niti odgovarajuće spreme pa ni stručnost za poslove koji su im povjereni", zaključuju iz OO DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније