Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine, Objavila: M.M.Lj. ]

30. 06. 2020. 06:40   >>  07:16 4

NA IZBORIMA

Mandić bi da Jovićević predvodi listu DF-a?

U Demokratskom frontu vode intenzivne razgovore sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Andrijom Jovićevićem da bude nosilac liste ovog političkog saveza na predstojećim izborima koji su zakazani za 30. avgust, saznaju Dnevne novine.

 

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od lidera DF-a i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je zagovornik ideje da Jovićević predvodi listu Demokratskog fronta.

Prema istom izvoru, lider DF-a će predložiti da on i ne bude na listi poslanika ovog političkog saveza, pokazujući tako da želi da da priliku novim ljudima.

Andrija Jovićević je bio aktuelan i 2017. godine kada je predlagano da bude predsjednički kandidat opozicije, o čemu su Dnevne novine tada pisale. Te pokušaje je opisao i odbjegli biznismen Duško Knežević koji smatra da je to trebalo da se dogodi i da bi izbori za predsjednika bili mnogo neizvjesniji.

Očigledno je da je Demokratski front želi kompletnoj opoziciji da ponudi ličnost koja bi bila prihvatljiva za sve.

I u ovom slučaju, Jovićević je izbor lidera DF-a, čovjek koji se sada bavi biznisom u Srbiji i koji je bio smijenjen kao ministar u Vladi Mila Đukanovića, nakon afere Moldavka S.Č. iz 2004. godine.

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević pozvao je prije dva dana opoziciju na jedinstvo.

Prema izvorima Dnevnih novina iz Demokratskog fronta, u ovom političkom savezu smatraju da vanstranačke ličnosti mogu ujediniti opoziciju.

“I ne treba da to bude samo Jovićević. Treba naći još vanstranačkih ličnosti. Očekujemo predloge i drugih opozicionih partija. Vanstranačke ličnosti mogu biti prihvatljive za sve birače opozicije bez obzira na partijeske programe i lična opredjeljenja. Posebno treba obratiti pažnju na apstinente. Njih će na narednim izborima biti mnogo i treba im dati nadu. To može da bude Jovićević, ali i druge vanstranačke ličnosti”, kaže sagovornik DN koji je želio da ostane anoniman.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније