Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

22. 06. 2020. 17:51 >> 23:17
7

BULATOVIĆ I KUĆ

Tužilaštvo da ispita nasilni upad u Opštinu

Neovlašćena lica koja se trenutno nalaze u zgradi Opštine Budva snosiće odgovornost za svaku potencijalnu pričinjenu štetu nad imovinom i dokumentacijom, navodi se u saopštenju novoizabranog predsjednika Opštine Vladimira Bulatovića i predsjednice Skupštine Opštine Snežane Kuč. Oni očekuju da Tužilaštvo ispita sve okolnosti povodom, kako navode, nasilnog upada i neovlašćenog uzurpiranja opštinske imovine, i da reaguje shodno svojim nadležnostima. Poslanici Demokrata poručili su ranije danas da neće izaći dok se politička kriza u tom gradu ne razriješi. Ispred ulaza u Opštine Budva postavljen je kordon policije, a ispred zgrade su pristalice smijenjene vlasti.

"Svojim činjenjem , oni koji su nasilno upali u prostorije opstine, pozvali su zakon da preispita njihovo postupanje. Pozivamo ih da još jednom dobro razmisle o posljedicama svojih postupaka, i da za svoje nezakonito ponašanje, ne okrivljuju nas, koji smo uradili sve, da se na civillizovan način, prevaziđu podignute tenzije. Još jednom ih pozivamo na mir i suzdržanost", zaključuju Bulatović i Kuč.

"Brutalna okupacija"

Institucija države Crne Gore i građana Budve, brutalno je okupirana od strane DF-a i Demokrata, i smatram da je sramota za sve nas da se ovakve scene šalju iz prijestonice turizma, saopštio je Bulatović i pozvao na suzdržanost i razumno ponašanje.

"Vidjeli smo na šta su sve spremni političari iz DF-a i Demokrata, ali nijesam mogao ni sam da vjerujem da su mene targetirali kao nalogodavca prebijanja bilo koga, koliko god nam se politički stavovi razlikovali. Još jednom pozivam sve na suzdržanost i razumno ponašanje", navodi Bulatović.

On ističe da ne želi da "bilo kojem građaninu Budve i Crne Gore, ma kakav god on bio, fali i dlaka s glave".

"Ja, nezavisno od najvećeg šikaniranja, prostačkog, primitivnog i bezobraznog ponašanja pristalica DF-a i Demokrata prema meni, smatram da postoje načini da se ovo riješi na način dostojan čovjeka", navodi Bulatović.

Carević i Bulatović danas su razgovarali u kabinetu gradonačelnika, a sastanku je prisustvovala i policija. U kabinetu su bili i Krsto Radović i Snežana Kuč.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније