Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTV Budva/Portal RTCG, Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2020. 11:31 >> 17:23
33

CAREVIĆ I BULATOVIĆ

Razgovori uz prisustvo policije

Smijenjeni i novoizabrani predsjednici Opštine Budva Marko Carević i Vladimir Bulatović razgovarali su u kabinetu gradonačelnika, a sastanku je prisustvovala i policija, javlja Portal Pobjede. U kabinetu su bili i Krsto Radović i Snežana Kuč.

Bulatovića je ispred zgrade sačekala grupa od oko 30 građana koji su ga vrijeđali i nasrnuli na njegov automobil.

Marko Carević je okupljenim građanima da su otvoreni za dijalog, ali pod uslovom da ga vode sa nekim ozbiljnim, te da se neće povući sa svojih radnih mjesta.

Nakon održanog sastanka danas u budvanskoj Akademiji Znanja, šef kabineta smijenjenog predsjednika Opštine Budva i funkcioner DF-a, Nikola Jovanović, poručio je da su DPS i Crnogorska okonačali pregovore na način što "glavni akteri nijesu došli na iste".

Poslanici Demokratske Crne Gore ušli su ranije danas u zgradu Opštine Budva i iz nje neće izaći dok se politička kriza u toj opštini ne razriješi, kazao je odbornik Demorkata Dragan Krapović nakon sastanka koji je održan u Akademiji znanja.

Na sastanak su došli i i poslanik DPS Nikola Divanović i Nikola Jovanović iz DF-a. U zgradi su bili i doskorašnji predsjednik Opštine Marko Carević koji je ušao u svoju kancelariju, kao i menadžer Opštine Milo Božović.

Iz DPS-a su kazali da je tokom sastanka u Akademiji znanja došlo do nasilnog ulaska u zgradu Opštine, a saopšteno je i da je privatno obezbjeđenje koje je angažovao Bulatović izbačeno iz zgrade Opštine.

Kako je javila reporterka TVCG s terena, opozicija je napustila sastanak.

Poručili su da su brutalno prevareni i pozvali poslanike u Skupštini Crne Gore da ne počinju skupštinsko zasijedanje dok se ne riješi ova situacija.

Krapović je ocijenio da su za sto sjeli na ljudskom nivou, jer na političkom nivou nije moguće da "ova ekipa" sjedi u istoj sobi.

"Ljudski smo napravili jer su u pitanju Budvani. Najbrutalnije smo slagani, poput posljednjih šarlatana i prevaranata su se ponašali kolege Divanović, Jelušić i Bulatović. U pitanju su prevaranti i lažovi", kazao je Krapović.

On je rekao da je svih osam poslanika Demokrata u kabinetu predsjednika SO Budva i da neće izaći iz zgrade opštine dok se situacija ne razriješi.

"Ne postoji šansa da ćemo ovo da pustimo, ne postoji šansa da ćemo biti pregaženi i poniženi. Nemamo namjeru bilo kome bilo što ružno da uradimo. Kao što sam vam rekao, opština je naša i biće naša ili ćemo imati kakav takav civilizovani način ove priče", naveo je Krapović.

Divanović je rekao da je tokom sastanka u Akademiji znanja dobio informaciju da je došlo do nasilnog ulaska u zgradu opštine.

Pri ulasku predstavnika Demokrata i DF-a došlo je do meteža i gužve u holu.

U kabinetu predjsednika Opštine Budva  u toku je kolegijum, na kome prisustvuju svi predstavnici političkih partija, javlja RTV Budva.

Podsjetimo, vd predsjednice budvanske Skupštine Snežana Kuč zakazala je za četvrtak konsultacije s predsjednicima odborničkih klubova. U pozivu se navodi da je tema sastanka aktuelna politička situacija i konsultacije o narednoj sjednici Skupštine opštine.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније