Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

17. 06. 2020. 17:09 >> 17:51
2

NIKOLIĆ

Reakcija policije u Budvi profesionalna

Portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić saopštio je da ponašanje bivše vlasti u Budvi podsjeća na srednjevjekovni linč. On je saopštio da je policija postupila krajnje profesionalno, korektno, uz minimum upotrebe sredstava prinude i uspjela da danas obezbijedi sprovođenje zakona.

Reakcija policije u Budvi bila je profesionalna, a događaji u toj opštini su ogledalo onoga na šta bi Crna Gora ličila kada bi opozicija imala mogućnost da bude na vlasti, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Portparol DPS-a Miloš Nikolić pohvalio je profesionalnu reakciju Uprave policije.

“Policija je, postupajući krajnje profesionalno, korektno, uz minimum upotrebe sredstava prinude, uspjela da danas obezbijedi sprovođenje zakona”, kazao je Nikolić.

To, kako je naveo, nije bilo nimalo jednostavno, “imajući u vidu jedno krajnje nekorektno, nevaspitano ponašanje prema pripadnicima Uprave policije, koje su obilježile provokacije, uvrede, omalovažavanje”.

“Pripadnici Uprave policije su, uprkos svemu ovome, uspjeli da svoj posao obave profesionalno i omogućili da se apsolutno sprovedu procedure i zakonske pretpostavke za ono što je nesporno zakonsko utemeljenje, a odnosi se prije svega na novu parlamentarnu većinu koja postoji u Budvi”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, ono što smo danas imali prilike da vidimo u Budvi je, kako je naveo, nevjerovatna manifestacija nevaspitanja, lične nekulture, pravnog divljaštva.

“Dakle, jedan scenario i jedno ponašanje koje je više podsjećalo na neki pokušaj linča u srednjem vijeku nego na moderni grad na Mediteranu, na primorju u 21. vijeku, zapravo ogledalo onoga na šta bi ličila Crna Gora kada bi naši politički konkurenti iz opozicije imali mogućnost da vrše vlast”, kazao je Nikolić.

On je kazao da je DPS veoma često tokom njihovih kampanja, bio optuživan od, prije svega, pojedinih medija “da je to nešto što mi karikiramo da bismo postigli bolji izborni rezultat, ali mi smo i tada upozoravali da nije tako, a sada više ne moramo ništa da upozoravamo”.

“Sada imamo apsolutno jedan bjelodan dokaz šta bi se dešavalo u Crnoj Gori kada bi opozicija, koju je zapalo na par godina da vrši vlast na lokalnom nivou, imala priliku da vrši državnu vlast, kako bi se odnosili prema onome šta su zakoni, pozitivno pravni propisi, propisane procedure”, naveo je Nikolić.

On je kazao da vjeruje da im građani to na državnom nivou neće dozvoliti.

“Da su prepoznali ponašanje koje je za svaku osudu i kojeg bi trebalo da se stide svi oni koji su bili tamo a koji su izgovarali one stvari koje su izgovarali, napadali službena lica u vršenju dužnosti, koji su na najgori način vrijeđali i omalovažavali pripadnike Uprave policije, koji su iznosili onakve komentare u odnosu i na Crnu Goru, njene institucije, i njene pripadnike”, rekao je Nikolić.

On je kazao da se nada da je to poslednja faza “ovog ludila koje smo imali u Budvi i da ćemo nakon ovoga ipak omogućiti da se na jedan normalan način nastavi vršenje vlasti od novokonstituisane većine”.

“Dakle, mi smo apsolutno ispoštovali sve zakonske procedure, ponavljali smo od početka da imamo dovoljno demokratskog kapaciteta da ovu priču sprovedemo od početka do kraja. Tako se i desilo, i vjerujem da su se sada stekli uslovi da jedna nova parlamentarna većina upravlja Budvom”, rekao je Nikolić.

On je kazao da je DPS registrovao određene prijetnje njihovim aktivistima u Budvi i određene napade na njih, prije svega u retoričkom i verbalnom smislu.

“Kao i pozive na njihov linč kada se pojave na javnim mjestima, od predsjednika Opštinskog odbora do odbornika DPS u Skupštini opštine Budva, pa i do naših aktivista i svih članova. Takvim ponašanjem se ozbiljno zalazi u zonu krivične odgovornosti, a nisam siguran da im odgovara da dodatno zalaze u tu zonu”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, institucije Crne Gore apsolutno imaju kapacitete da zaštite one koji imaju svoje pravo da se politički izjašnjavaju i budu pripadnici bilo koje partije.

Kako je naveo, van svega toga DPS ima apsolutno kapacitete da zaštiti sve svoje članove, funkcionere i svakog svog pripadnika od onoga što su nasrtaji i pokušaji političke provokacije i ugrožavanje njihove bezbjednosti i stabilnosti.

“Zbog toga još jednom poručujemo svim onima koji su to danas u Budvi radili, da se okanu tog posla jer je to nešto što nećemo tolerisati i nešto čemu ćemo na jedan ili drugi način, a prije svega institucionalan, znati da stanemo na kraj”, kazao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније