Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

25. 05. 2020. 15:35 >> 15:34
2

CRNOGORSKA

"U Crnoj Gori revizionizam nećemo dozvoliti"

Crnogorska osuđuje skrnavljenje spomenika posvećenog trinaestojulskim ustanicima. Poručuju da je 13.jul sveti dan u kalendaru istorije Crne Gore.

"To je dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma 1941.godine. Poseban je značaj i dokaz hrabrosti , jer je mali crnogorski narod prvi ustao protiv moćnog okupatora koji je u tom periodu pokorio čitavu Evropu. Skrnaviti jedan ovakav spomenik mogu samo zlonamjerni i neuki pojedinci koji lako zaboravljaju žrtve koje je Crna Gora podnijela tokom drugog svjetskog rata kako bi odbranila svoju vjekovima čuvanu slobodarsku tradiciju", navodi se u saopštenju potpredsjednik Crnogorske Đorđija Kovačevića.

Ovakav akt, ocjenjuje, takođe simbolizuje pokušaj revizionizma istorije koji je uzeo maha u susjednim državama i koji se pokušava nametnuti i u Crnoj Gori.

"Zagovornici revizionizma moraju znati da je antifašizam naša najveća vrijednost i da revizionizam nikada neće biti dozvoljen u Crnoj Gori. Na borbu protiv revizionizma mene obavezuje to što sam unuk čovjeka koji je svoj život dao u narodno- oslobodilačkoj borbi. Kao i sve moje kolega u Crnogorskoj osjećam veliku odgovornost i obavezu da se te njihove žrtve poštuju i da se ne dozvoli nepravda i zloupotreba u dnevnopolitičke svrhe. Crna Gora je uvjek kroz svoju istoriju znala da odbrani svoju slobodu i dostojanstvo, pa će tako i ovoga puta ostati! Iz cjelokupne histerije koja nas potresa ovih dana, Crna Gora će izaći mnogo jača i to će se vidjeti na narednim izborima", zaključuje Kovačević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније