Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

20. 05. 2020. 08:57 >> 11:08
5

VUKADINOVIĆ

Institucijama se vjeruje, opozicija zloupotrebljava Skupštinu

Pandemija korona virusa pokazala je da Crna Gora ima institucije kojima se vjeruje, kaže politički analitičar Srđan Vukadinović. Smatra i da opozicija ovih dana zloupotrebljava sjednicu Skupštine.

“Opozicija uporno ide na priču o nekoj istoriji, crkvi, svetinjama, o nekim iracionalnim stvarima, a ne razgovara o privrednim stanjima”, naveo je Vukadinović, za TVCG.

Kako je kazao, čini mu se da će se, poslije svega, opozicija vratiti na staru priču, koja je već ispričana i poznata.

“I treba ih jednom zapitati da li imaju neke nove argumente, da li imaju neki novi arsenal optužbi, ako nemaju nekih pametnih predloga”, naveo je Vukadinović.

Smatra da će se sa zloupotrebama nastaviti.

“Vidjećemo kako će se to odraziti na one koji to rade u oktobru u broju glasova koje će oni dobiti", naveo je Vukadinović.

Najvećom zloupotrebom smatra objavljivanje lažne slike povrijeđenog dječaka, što su učinili pojedini političari.

“To jasno govori da su oni spremni na sve”, zaključio je Vukadinović.

“Ljekari napravili državu katanac”

Pandemija korona virusa bila je, kaže Vukadinović, prilika da se vidi koliko se mogu mobilisati političke snage na riješvanju problema.

Kaže i da je Crna Gora primjer u Evropi i svijetu kako je to trebalo rješavati.

“Poslije pandemije korona virusa slijedi nam epidemija korona-ekonomika, pa korona-sociologika, pa korona-psihilogika i mnogo toga što će trajati dugo i moraće da se rješava”, navodi Vukadinović.

On kaže i da su ljekari postupajući po protokolima napravili “državu katanac” i dodaje da se trebalo situaciju prilagoditi, kako bi neki segmenti društva radili.

“Tu nije problem samo naših ljekara, nego i naših vlasti. Mi vidimo da se vlast nije snašla, da se nije ponašala onako kako treba. Epidemiolozi su u ovom slučaju neka vrsta medicinske policije, ali policija ne vodi politiku države”, navodi Vukadinović.

RTCG postala reper

Političari su ti koji su, kako dodaje, trebalo ljekarima da govore kako uz poštovanje protokola normalno funkcionisati.

“Po meni pored ljekara, heroji su i oni koji su očuvali proizvodnju, koji su radili u punom kapacitetu, a to je i vaša kuća, koja je radila u ovim nenormalnim uslovima na visoko profesionalnom nivou i postala reper koji se sluša. Na isti onaj način na koji su ljekari pokazali da sistem funkcioniše, tako je i vaša kuća pokazala da je, kada je u pitanju informacija, neko ko je institucija”, naveo je Vukadinović.

Dodaje, ipak, da ovo nije kraj, te da ćemo tek da vidimo kako će se sada političari snaći i kada je u pitanju ekonomija i društvo, ali i turistička sezona.

“Često se govorilo da Crna Gora nema institucije. Sada se pokazalo da Crna Gora ima institucije kojim se vjeruje. Ovo je jedan veliki dobitak, pokazalo se da Crna Gora ima institucije u ovom slučaju zdravstveni sistem, ali sigurno i ostale institucije”, zaključio je Vukadinović.

Čini mu se da su se svi političari u svijetu pogubili u strahu i pandemiji panike.

“Ovo nije bila pandemija takvog tipa koja je trebalo da proizvede tako nešto”, zaključio je Vukadinović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније