Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 02. 2020. 06:59   >>  08:28 6

SA CEMI I CRNVO

Marković nastavlja dijalog

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastaće se danas u okviru dijaloga i inicijative Savez za Evropu, sa predstavnicima Centra za monitoring (CEMI) i Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO).

Marković je, kako navode iz Vlade, inicirao dijalog sa relevantnim političkim i društvenim akterima, kako bi razgovarali o svim pitanjima koja će pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive.

Predsjednik i članovi Vlade razgovarali su ranije sa predstavnicima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) i Građanske alijanse (GA), u okviru dijaloga i inicijative "Savez za Evropu".

Iz Vlade su saopštili da su od nevladinih organizacija dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema. 

Zajednica opština Crne Core podržala je inicijativu i poziv predsjednika Vlade upućen svim relevantnim političkim i društvenim subjektima na dijalog o temama od ključnog značaja za uspješno okončanje procesa evropske integracije Crne Gore. 

"Za uspjeh ovog procesa neophodno je da, kao država i kao društvo u cjelini, stavimo u funkciju sve svoje političke, društvene i institucionalne kapacitete", poručuju iz Zajednice opština.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније