Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

20. 02. 2020. 12:02 >> 13:55

SAVEZ ZA EVROPU

Zajednica opština podržala inicijativu Markovića

Zajednica opština Crne Core podržala je inicijativu i poziv predsjednika Vlade upućen svim relevantnim političkim i društvenim subjektima na dijalog o temama od ključnog značaja za uspješno okončanje procesa evropske integracije Crne Gore.

"Za uspjeh ovog procesa neophodno je da, kao država i kao društvo u cjelini, stavimo u funkciju sve svoje političke, društvene i institucionalne kapacitete", poručuju iz Zajednice opština.

Istuču da je spremna Zajednica da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruži punu podršku ovom procesu, te da kroz saradnju sa Vladom i drugim političkim i društvenim akterima doprinese uspješnom okončanju procesa evropske integracije Crne Gore.

Marković je juče razgovarao sa predstavnicima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) i Građanske alijanse (GA), u okviru dijaloga i inicijative "Savez za Evropu", kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji.

Iz Vlade su saopštili da su od nevladinih organizacija dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније