Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 01. 2020. 22:05 >> 22:55
16

MVP

Srpski diplomata krši praksu međudržavnih odnosa

Ministar-savjetnik Ambasade Republike Srbije u Podgorici flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobru vjeru i dobru praksu u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. Kako dodaju, ambasador Republike Srbije obaviješten je o mjerama koje će Crna Gora preduzeti.

Iz tog vladinog resora navoda da se Crna Gora u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i, kako dodaju, isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji.

"U djelovanju ministra-savjetnika Ambasade Republike Srbije u Podgorici, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. 

Ambasador Republike Srbije je, kako dodaju iz tog resora, u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore u otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz, kako su istakli, obostrano razumijevanje, precizno i detaljno obaviješten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim mjerama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa.

"S druge strane, naša diplomatkinja u zvanju ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i djeluje primjereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mjera protiv nje nema", navodi se u saopštenju MVP-a.

Podsjećamo, ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas da je Crna Gora zabranila prisustvo sastancima državnih organa i institucija otpravniku poslova Ambasade Srbije u Podgorici nakon čega je Srbija primjenila recipročne mjere.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније