Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina/rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

30. 12. 2019. 14:11 >> 15:16
29

DF SAOPŠTIO

"Brajović izdao nalog za upad policije u parlament"

Nalog za upad policijskih snaga u plenarnu salu u petak ujutru i hapšenje poslanika Demokratskog fronta (DF), dao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović, saopštili su iz tog političkog saveza.

Lideri DF-a su na konferenciji za novinare pozvali svoje članove, simpatizere i sve vjerujuće ljude da, u hramovima i van njih, nastave da brane svetinje svuda u Crnoj Gori.

Jedan od lidera Andrija Mandić rekao je da DF nikoga ne poziva da „napravi zlo“.

„Mi smo pozvali sve pristalice da, uz blagoslov našeg patrijarha Irineja, pruže otpor i u molitvama, i na ulicama“, istakao je Mandić.

On je rekao da su pristalice DF-a prisutne na protestima u Crnoj Gori, ali da je tamo mnogo više ljudi nego što je glasača tog političkog saveza.

Mandić je naglasio da DF nema nikakve veze sa organizacijom protesta van Crne Gore, koji se održavaju zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogorskom parlamentu.

Prethodno, Mandić i njegov stranački Predrag Bulatović napustili su sjednicu Odbora za odbranu i bezbjednost na kojoj se iza zatvorenih vrata razgovara o hibridnim prijetnjama državi.

"Željeli smo da učestvujemo u radu Odbora za bezbjednost, očekujući da će svi oni koji su pozvani prisustvovati tamo - (ministar unutrašnjih poslova Mevludin) Nuhodžić, (ministar odbrane Predrag) Bošković, (Direktor Uprave policije Veselin) Veljović. Nažalost ispostavilo se da na sjednici niko nije prisutan iako su pozvani. Željeli smo u današnjem razgovoru saznamo veoma važne činjenice za dešavanje u Skupštini od prije neki dan kao i da razgovaramo o svemu onome što se dešava u gradovima Crne Gore", istakli su iz Demokratskog fronta.

Mandić je zahvalio građanima, sveštenstvu i svima sa kojima su, kako je kazao, prethodnih dana zajednički radili da odbrane Crnu Goru od zla koje je snašlo.

On je podsjetio da je DF tražio da se u kasnim noćnim satima ne usvaja zakon koji tako duboko dijeli Crnu Goru, i da se nađe rješenje.

"Dobro je što oni više nijesu članovi te crkve, i što je Crkva donijela odluku da njih i sve njihove udalji odatle gdje su bili njihovi preci, a ko je god ratovao sa Bogom, taj nije dobro prošao", poručio je Mandić.

Poslanik DF-a predrag Bulatović pozvao je predsjednika države Mila Đukanovića da povuče zakon koji je potpisao.

"Crna Gora ulazi ulazi u novu fazu nestabilnosti, i biće direktno odgovorni za sve posljedice", istakao je Bulatović.

On je rekao da je Crkva pozvala vjernike da se „svakodnevno i u kontinuitetu, ne samo do Božića, nego dokle god bude trebalo, okupljaju i pruže otpor“.

Bulatović je kazao da Đukanović ne treba da se „ne vadi na procedure, jer u Crnoj Gori više zakona i procedura nema“.

"Institucije su urušene i omalovažene, kao što je danas Odbor za odbranu i bezbjednost potpuno omalovažen", rekao je Bulatović.

Kako je naveo, poslanici DF-a su bili zainteresovani da na Odboru vode raspravu o tome koji su to oblici hibridnog rata i ko su njihovi nosioci, ali su „glavni teoretičari hibridnog rata pobjegli“.

"Pobjegli su Mevluidin Nuhodžić i Veselin Veljović, jednako kao je predsjednik Vlade, koji se prsio da će nas sam dočekati, pobjegao na ova vrata čim smo započeli jedan mali razgovor sa predsjednikom Skupštine", kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, u DF-u osnovano sumnjaju da u Vladi, parlamentarnoj većini i dijelu opozicionih partija postoje vjerne sluge i agenti CIA-e, MI6 i njemačkog BND-a koji rade za interese tih zemalja.

"A ovdje se vodi rat protiv časnog i čestitog DF-a", dodao je Bulatović.

Njegov kolega Nebojša Medojević kazao je da je ključno da je jedan od nosećih elemenata hibridnog rata upravo uticaj stranih obavještajnih službi, obavještajnog kriminala, mafije i raznih struktura na institucije političkog sistema zemlje.

Kako je naveo, u petak je neko na najvažniju instituciju Crne Gore neko izveo invaziju sa svim elementima državnog udara, i da su protivustavno pohapšeni predstavnici naroda.

Medojević je kazao da održava intenzivnu komunikaciju sa svojim izvorima iz bezbjednosnog sektora, i da je ono što je saznao vrlo neprijatno.

"Nalog za upad policijskih snaga u crnogorski parlament dao je lično predsjednik parlamenta Ivan Brajović, koji je naredio da se policajci sa čizmama pojave i zgaze ovu instituciju", rekao je Medojević.

Kako je kazao, obezbjeđenje parlamenta pružilo je otpor tim snagama koje su upale sa gas maskama i oružjem, izazvali državni udar i oskrnavili najvažniju instituciju.

"To što se desilo to veče u parlamentu školski je primjer hibridnog rata", tvrdi Medojević.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније