Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

29. 12. 2019. 07:43   >>  07:44 23

FILIPOVIĆ I ŠĆEKIĆ

Neko bi da destabilizuje Zapadni Balkan

Dešavanja koje je izazvao Zakon o slobodi vjeroispovijesti s pravom zabrinjavaju, jer pokazuju da nije više riječ o unutrašnjem, već i spoljno političkom, ali i odbrambenom pitanju, te ocjenjuju sagovornici TVCG.

Jasno je, smatraju, da je u pitanju novi pokušaj destabilizacije Zapadnog Balkana, zbog čega bi, dodaju, trebalo ostati trezvene glave.

Scene kojima svjedočimo posljednjih dana prvenstveno u Crnoj Gori, a onda i u Srbiji, s pravom zabrinjavaju, smatraju sagovornici TVCG.

“Sve govori da ovo više nije unutrašnje političko pitanje, već spoljno političko pitanje, a zašto ne reći i odbrambeno pitanje”, kaže Ljubo Filipović, iz Atlantskog saveza u Crnoj Gori.

Novinar Jakša Šćekić kaže da je vidjivo da postoji određena sinhronizacija između opozicije u Crnoj Gori i desničarskih partija u Srbiji.

“Da li u toj sinhronizaciji učestvuje SPC ili neka međunarodna ruka koja pokušava da destabilizuje Zapadni Balkan, to ćemo da vidimo”, navodi Jakšić.

Zbog svega toga, smatraju da bi predsjednici Crne Gore i Srbije trebalo da razgovaraju.

“Ne da razgovaraju o samom zakonu, već o reakcijama i mogućim destabilizujućim aktivnostima koje se planiraju ili instruišu preko granice. Govorim o prvenstveno o medijskoj kampanji”, navodi Filipović.

Šćekić podsjeća da predsjednik Srbije Aleksandara Vučić skoro sedam godina nije bio u Podgorici i to govori o odnosima zvaničnog Beograda i Podgorice.

“Bilo bi dobro da Đukanović i Vučić sjednu i rasprave te probleme, jer je očigledno da neko želi da destabilizuje Zapadni Balkan”, zaključio je Šćekić.

Ono čega je svakako falilo, saglasni su Filipović i Šćekić, je više dijaloga.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније