Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O. Z. ]

20. 12. 2019. 19:47 >> 20:36
6

DPS O LIDERIMA DF-A

Destabilizacijom bi da izbjegnu sudske presude

Zapaljiva retorika funkcionera Demokratskog fronta (DF), kojom najavljuju požare, samospaljivanja i borbu do posljednje kapi tuđe krvi otužna je slika jedne grupe političkih avanturista koji ovakvim agresivno-patetičnim manipulacijama samo vrijeđaju inteligenciju građana, pa i svojih birača, ocijenjeno je u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Podsjetimo, današnje zasjedanje Skupštine Crne Gore obilježile su prijetnje i teške riječi koje je, zbog najave donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, vlasti uputio jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

"O kakvim se, na žrtvu spremnim ljudima radi, svjedoče razni primjeri iz dugogodišnje istorije njihovog "samožrtvovanja". Sjetimo se Andrije Mandića koji je štrajkovao glađu zbog priznanja Kosova, da bi sedam godina kasnije glad utolio koljenicom iz Kristala, pošto je prethodno pobunio masu i ostavio pristalice na ulici. Oni misle da su zaboravljeni događaji iz oktobra 2016., kada su funkcioneri DF, osnaženi gomilama tuđih para, barjačili i prizivali ulične nerede i građanski rat, da bi se naknadno pravdali da su sve radili u žaru političkog naboja", poručili su iz DPS-a.

U toj partiji su pcijenili da je cilj funkcionera DF-a da se izbjegnu pravosnažne presude u slučaju pokušaja teroizma na dan parlamentarnih izbora 2016.

"Zato danas kad ova družina poziva na sukobe, važno je podsjetiti da tu nema nikakvog spasavanja srpstva, vjere i crkve, već samo jalova nada da će nekom priželjkivanom destabilizacijom Crne Gore oni izbjeći pravosnažne presude zbog krivičnih djela iz oktobra 2016", navodi se u saopštenju.

U DPS-u, kako se navodi, vjeruju da su građani dovoljno mudri da ne nasijedaju na "ovako jeftine i providne manipulacije onih kojima ništa nije sveto, pa ni mošti Svetog Vasilija Ostroškog".

"Jasno je da niko ni od koga nije napadnut sem nazadne i retrogadne politike onih koji su izgubili sve što su branili u ovih 30 godina", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније