Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ TVCG ]

18. 12. 2019. 19:47 >> 19:51
14

PAŽIN

Nema potrebe da branite hramove, niko ih neće napadati

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin izjavio je u Parlamentu da je spreman i sada i ubuduće da razgovora sa predstavnicima SPC i drugih vjerskih zajednica o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Da li je Vlada razmatrala primjedbe Mitropolije crnogorsko-primorske i zašto ih je ignorisala, te zašto nije uvažila mišljenje Venecijanske komisije, pitao je potpredsjdnika Vlade Zorana Pažina, Predrag Bulatović iz DF-a.

“Da li time i vi lično i Vlada jednostranim postupanjem, a po nalogu Mila Đukanovića, ignorišete stavove VK i međunarodna dokumenta i ciljano i svjesno dijelite već dodatno polarizovanu Crnu Goru”, pitao je Bulatović.

Potpredsjednik Vlade kaže da su više puta razgovarali sa predstavnicima SPC-a, te da su ti sastanci bili izuzetno korisni.

Sve dok SPC, kako kaže, nije uslovila donošenje zakona istovremenim donošenjem zakona o restituciji crkvene imovine. A to nije bilo prihvatljivo za Vladu.

“Lično mislim da bi bilo mnogo bolje da se razgovaralo. Naša je spremnost bila da se ide od preporuke do preporuke i da se pokušava usaglasiti sadržaj. Do toga nijesmo došli”, naveo je Pažin i dodao da hramove neće niko napadati.

“Nema niko namjeru da napada hramove, pa stoga nema potrebe ni da ih vi branite životim”, naveo je Pažin.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније