Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 12. 2019. 21:11 >> 21:10
17

DEMOKRATE PORUČUJU

Naučićemo DPS kodifikaciji izbornih zakona

Naučićemo DPS kodifikaciji izbornih zakona, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su ragovali na saopštenje Kluba poslanika DPS-a i kazali da sa tom partijom neće sarađivati kao ni OEBS i međunarodna zajednica.

Oni pozivaju DPS da, kako su kazali, umjesto što manipulišu o kršenju Odluke, odgovore i sebi i javnosti ima li sveobuhvatne reforme bez sveobuhvatnog zakona.

"Da imate zrno moralnog digniteta, ne biste pominjali preporuke OEBS-a nakon što su vaši predlozi pretrpjeli kanonadu vrlo ozbiljnih primjedaba eksperata OEBS-a. Ako već barjačite preporukama OEBS-a, izvolite javno obznaniti komentare eksperata OEBS-a ili prestanite da bestidno obmanjujete javnost", navodi se u saopštenju.

Demokarte ocjenjuju da u DPS-u nijesu shvatili, kako su kazali, ni slovo, ni duh Briselskog plana.

"A i kako bi kad ste ga mimo svoje volje i pod pritiskom prihvatili", ističu u toj partiji.

Sa Demokratama, kažu, igre nema a DPS-u predviđaju totalni fijasko jer su, kako su kazali, svakim danom sve slabiji.

Predlažu da se sve sjednice radnih odbora održavaju uz prisustvo medija.

"Da se sve vidi i da se sve čuje, vaša inferiornost i vaša skandalozna viđenja. I da se, konačno, razobliče vaše manipulacije o radnim odborima koje govore o mizernom formatu onih koji stoje iza tih jeftinih manipulacija", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

O tome koliko DPS boli kodifikacija, kako su kazali, govori i to što Gvozdenović već odbija da učini što je dužan i postupi po Poslovniku i važećim pravilima i zakaže sjednicu o kodifikaciji.

"Otkrili ste kukavičluk i pokazali od čega vas je strah. Strah vas je rješenja Demokrata, Demosa i nezavisnog poslanika Rudovića. Koliko vas boli kodifikacija izbornog zakonodavstva, dovoljno govori činjenica da ste saopštili da za nju nema vremena. Zamislite, nema vremena za nešto što se završava za 4 dana. Ali, i ovom prilikom ćemo vam pokazati kako se radi i naučiti vas kodifikaciji izbornih zakona", zaključuju Demokrate.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније