Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 11. 2019. 06:31 >> 06:35
14

CP SAOPŠTIO

Čin trojice ambasadora moralan i crnogorski

Gest trojice ambasadora koji su odlučili da plate kaznu od 600 eura, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević, duboko je ljudski, moralan, crnogorski, ocijenjeno je iz Crnogorskog pokreta (CP).

Podsjećamo, ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović platili su kaznu od 600 eura, i saopštili da je lako kazniti Mirnu Nikčević, ali da je "teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog".

"Što se nas tiče, njihov gest je duboko ljudski, moralan, crnogorski! Lešinari su se ostrvili na Mirnu Nikčević svom silinom, ne prezajući od napodlijih, najprljavijih izliva gadosti, ne nalazeći da je dovoljno kažnjena time što je postala samohrana majka, odnosno, ostala bez posla", ocijenjeno je iz CP.

Navode da je Nikčević svoju neopreznost platila "svojom i egzistencijom svog sina ne zato što je masovni ubica, ili što bilo kome prijeti bilo kakva opasnost od nje, već u afektu".

"Nije očekivala podlost prijatelja iz djetinjstva, nije bilo svijesti da je društvena mreža prostor koji je postao odavno javan i da dipolomata mora paziti na svoj izbor riječi, ali bijes je posve razumljiv. Taj bijes osjećamo i mi, jer smo poniženi u sopstvenoj državi od najmračnije i najbesramnije ideologije, kojoj nikada nije dovoljno tuđe nesreće i patnje. Ne samo da smo poniženi u sopstvenoj državi, već nam iz susjedstva stižu kanonade uvreda, omalovažavanja, negiranja, uzurpacije svega i svačega", navode iz CP.

Pozvali su, kako kažu, "sve časne patriote koji obnašaju bilo kakvu funkciju u crnogorskoj administraciji, državnim medijima i drugdje, da nikad više ne dozvole ponižavanje Crnogoraca, države Crne Gore, našeg jezika, himne, zastave, uzurpaciju istorije, baštine".

Podsjećaju da se po ko zna koji put koristi "svaki povod da se obruši lavina napada na bilo što što miriše na odbranu dostojanstva i samopoštovanja pripadnika crnogorske nacije".

"Posebno ako se neko drzne u administraciji države Crne Gore da podigne glavu. Može državna administracija, pravosuđe, opozicija, parlament i poslanici, mediji, beskrajno ponižavati nacionalne Crnogorce i aplaudirati svakovrsnim uvredama sa raznih adresa, sa neprikosnovenim liderstvom SPC i Amfilohija Radovića, sve će to propratiti muk ovih istih 'ljubitelja' ljudskih prava", kazali su iz CP. 

Smatraju da je malo prostora da se "nabroji sav govor mržnje koji dolazi od mitropolita SPC u Crnoj Gori, pojedinih poslanika Skupštine Crne Gore, odurnih nacionalističkih, velikosrpskih portala, na društvenim mrežama onih koji se izjašnjavaju kao Srbi u Crnoj Gori".

"Kako je moguće da državni tužilac Crne Gore poređenje Crnogoraca sa volovima kvalifikuje kao 'poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi'? I ne samo to, u svom obrazloženju svojih riječi tužiocu Amfilohije Radović se poziva na neku priču u kojoj se direktno vrijeđaju 'nekršteni', kako on kaže, te time po ko zna koji put vrijeđa ateiste i muslimane, koje je, jednom prilikom, nazvao 'lažnim ljudima', 'lažne vjere'. Crnogorska crkva se naziva 'autofekalnom', negira crnogorska nacija, dijeli Crna Gora i vraća u prošlost, proglašava 'srpska Boka', pokušava se Crna Gora vratiti unazad nekoliko vjekova, kune se, zabranjuje mladima da čitaju određene knjige od nazovi duhovnika, koji jedva da imaju znanje desetogodišnjeg djeteta. Jednom riječju pokušava se da se ugasi svako svijetlo civilizacije u Crnoj Gori", kazali su iz CP.

Navode da Crna Gora ima više manastira nego SPC u Srbiji i prekomorskim zemljama zajedno, 1250 sveštenih lica, mahom izvan Crne Gore.

"Ogromne teritorije i crkveni objekti se nezakonito uknjižuju na SPC, ogroman novac bez ikakve kontrole se vrti u okviru SPC. Mogu slobodno, ako to već ne rade, preko svojih 'poslova' prati nelegalan novac i, bez velikog truda, legalizovati ga. Prosto, radi se o državi u državi i to ne smeta nikome od ovih što paze da slučajno neko od administracije ne učini nešto slično onome što su uradili i javno obrazložili ambasadori Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović, SAD-u Nebojša Kaluđerović i Austriji Željko Perović", istakli su iz CP-a.

Premijer Duško Marković ocijenio je neprimjerenom reakciju trojice ambasadora koji su odlučili da plate kaznu od 600 eura, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније