Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

25. 11. 2019. 13:10 >> 22:46
54

MARKOVIĆ SMATRA

Neprimjerena reakcija trojice ambasadora

Premijer Duško Marković ocijenio je neprimjerenom reakciju trojice ambasadora koji su odlučili da plate kaznu od 600 eura, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević.

Podsjećamo, ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović platili su kaznu od 600 eura, i saopštili da je lako kazniti Mirnu Nikčević, ali da je "teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog".

Marković je, komentarišući takvu odluku, kazao da je ona neprimjerena.

"Ne komentarišem njihovu ličnu spremnost da učestuju u plaćanju troška za prekršajni nalog u slučaju osude njihove bivše koleginice. Njihova reakcija je neprimjerena, tu reakciju ocijenio je i ministar vanjskih poslova. Vidjećemo u narednim danima kako da ojačamo sistem, da naučimo sve da rade svoj posao, da se ne plekaju u tuđi posao", rekao je Marković, nakon postavljanja kamena temeljca za novi hipermarket Voli u Danilovgradu.

On je poručio da bi pojedinci trebalo da služe sistemu, a ne da instutcije budu platforma za bilo kakve lične stavove i ispoljavanja.

Na pitanje da li će biti sankcija u slučaju trojice ambasadora, Marković je rekao: "Nije sve u sankcijama i kažnjavanju, ako se pogriješi, treba na to ukazati. Malo nas ima, treba da se čuvamo. Ko pogriješi, da mu se na to ukaže".

Rad Vlade Crne Gore za čistu peticu

Premijer Duško Marković ocijenio je čistom peticom rad Vlade na čijem je čelu u prethodne tri godine.

"Veoma dobar rad vlade, jer iza nas stoje rezultati. Crnogorska ekonomija u nepune tri godine bilježi impresivan ekonomski rast. U prve dvije godine imali stopu rasta od 4,9 posto", podsjetio je Marković, uz napomenu da je otvoreno 30.000 radnih mjesta.

 

Пратите нас на

Коментари54

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније