Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 11. 2019. 13:55 >> 13:57
13

ZBOG POMOĆI NIKČEVIĆ

Dio opozicije osudio potez ambasadora

SNP, Ujedinjena Crna Gora i DNP osudili su potez ambasadora Crne Gore u Vatikanu, SAD i Austriji Miodraga Vlahovića, Nebojše Kaluđerovića i Željka Perovića da plate sudsku kaznu bivšoj službenici crnogorske ambasade u Ankari Mirni Nikčević, koja je kažnjena zbog vrijeđanja vjerskih osjećanja, ugrožavanja javnog reda i mira i ugrožavanja lične bezbjednosti.

Podsjetimo, ona je osuđena zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk,  nakon što je vrijeđala vjernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

DNP i UCG: Razriješiti ambasadore

"S obzirom da su ambasadori izjavili da na ovaj način pomažu samohranoj majci i državi Crnoj Gori od konstantnih napada na njenu istoriju, kulturu i identitet, SNP ih poziva da kažu da li ovim aktom podržavaju Nikčevićkino mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena, te da li smatraju da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe i koja nastavlja da vrijeđa i provocira vjerni narod Crne Gore", saopšteno je iz SNP-a.

Iz Demokratske narodne partije su ocijenili da bi ministar vanjskih poslova trebalo da povuče  Vlahovića, Kaluđerovića i Perovića s dužnosti "jer njihovo skandalozno provociranje i doniranje za raspirivanje mržnje po Crnoj Gori, prema vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, zaslužuje svaku osudu".

Iz Ujedinjene Crne Gore su saopštili da su ambasadori, "umjesto da brinu o našem državnom interesu u zemljama u kojima su primili agremane, vode, međutim, unutrašnju politiku i to dolivajući benzin iz svojih kanistera na jedva ugašeni požar koji je na društvenim mrežama potpalila njihova dojučerašnja koleginica".

Oni su takođe pozvali Vladu da razrješi dužnosti trojicu ambasadora.

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније