Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

20. 09. 2019. 14:48 >> 14:47
6

PAVIĆEVIĆ PORUČIO

DPS će biti razvlašćen 2020.

Usvajanjem Briselskog plana DPS je pokazao nemoć, a svi pokušaji ove partije da i za izbore iduće godine spreme sličan scenario dosadašnjim, propali su. Svakom nepristrasnom posmatraču političkih procesa jasno je da je 2020, godina konačnog razvlašćivanja DPS-a", izjavio je predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

On je kazao da je u izjavama funkcionera DPS-a uočljivo odsustvo mogućnosti da se sagleda realnost i nervoza kada se govori o Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Pavićević je dodao da je Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva ključno mjesto za pripremu poštenih uslova za izbore iduće godine i da upravo zbog toga DPS pokušava da na svoj, poznati način obesmisli funkcionisanje ovog skupštinskog tijela.

"DPS je izgubio kredibilitet kod međunarodnih partnera upravo podmetanjima, odnosno predstavljanjem partijskih papira međunarodnim predstavnicima koji dolaze u Crnu Goru, kao zvanične skupštinske. Takva podmetanja više ne mogu da prođu i upravo je to jedan od razloga zbog kojeg međunarodna zajednica kredibilnog partnera u Crnoj Gori vidi u emancipatorskom političkom savezu, čiji je član Crnogorska, a koji vode Demokrate", rekao je Pavićević.

Pavićević je ponovio da ga iznenađuje antiopoziciono djelovanje poslanika Aleksandra Damjanovića.

"Umjesto da svoje zahtjeve o radu Odbora Damjanović usmjeri ka DPS-u i time doprinese slabljenju DPS-a, Damjanović se ovih dana okomio na opoziciju tražeći nešto što opoziciji samo šteti, a doprinosi DPS-u. Ako već radi kako radi, Damjanović treba da se učlani u DPS", poručio je Pavićević.

On je Damjanovića podsjetio da su građani glasali za njega da se bori protiv DPS-a, a ne da sa DPS-om šuruje.

"Vrijeme je da se jasno kaže ko je istinska opozicija i emancipatorska snaga u crnogorskoj politici, a ko ne. Crnogorski građani vide da smo mi jedina prava opozicija. A DPS, DF i ljudi poput Damjanovića su očigledno dio starog sistema i starog režima u okviru kojeg DF vodi opoziciju koja je lojalna Milu Đukanoviću", zaključio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније