Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

13. 09. 2019. 11:30   >>  11:31 24

DEMOKRATE

Damjanović bi da nas istjera iz Odbora

Poslanik Aleksandar Damjanović ne žali članstvo u Odboru za sveobuhvatnu izmjenu izbornog zakonodavstva, već mu je isključiva namjera da Demokrate istjera iz tog radnog tijela, poručuju iz partije Alekse Bečića.

Damjanović je prethodno poručio da je za njega jedino prihvatljivo da mu Demokrate vrate "ukradeno mjesto" u Odboru.

Demokrate kažu da je veoma vidljivo da poslanik Aleksandar Damjanović isključivo insistira da se Demokratama oduzme jedan član Odbora i da je to, kako ističu, njegov jedini motiv.

“Ali poslanik Damjanović treba da zna nekoliko činjenica. Prvo, ne može se najveći opozicioni subjekt ostaviti sa jednim članom u Odboru ili je to zvanični cilj Damjanoviću? Drugo, da li poslanik Damjanović traži mjesto za Poseban klub poslanika ili za sebe i da li su ga sve njegove kolege jednoglasno aktivno legitimisale?”, pitaju Demokrate.

Predložili su, kažu, da se promjeni Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, na način da se poveća broj članova, ali da se zadrži paritetna osnova između vlasti i opozicije, i da se srazmjerno poveća potrebna većina za donošenje odluka u skladu sa prethodnom srazmjerom 11/14.

“Zašto Damjanoviću ovaj predlog nije prihvatljiv, ako su mu namjere iskrene? Zašto Damjanović neće članstvo u Odboru? Zašto mu nije prihvatljivo da opozicija u Odboru bude zastupljena sa osam umjesto sa sedam članova, nije pitanje za nas, već za Damjanovića i Dnevni list ,,Pobjedu“, stoji u reagovanju Demokrata.

Demokrate tvrde i da je Branimir Gvozdenović juče upoznao članove Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva da je obavio razgovor sa Damjanovićem, te da mu je u tom razgovoru ponudio mjesto DPS-a. Demokrate navode i da je Damjanović na to kazao da ne želi mjesto DPS-a, već isključivo mjesto Demokrata.

“Sada su stvari potpuno jasne, Damjanović saopštava Gvozdenoviću da ne želi da DPS ima jednog manje, već da Demokrate polako izbace i izopšte iz Odbora, kako bi namjere DPS-a o krađi narednih parlamentarnih izbora imale veću prohodnost. Ova činjenica da mu glavni izborni operativac DPS-a nudi mjesto na kvoti DPS-a dovoljno govori o tome koliko ga se plaše, odnosno za koji tim igra”, stoji u reagovanju Demokrata.

Demokrate kažu i da Damjanović želi da po nečijem nalogu i interesu, oduzme Demokratama člana Odbora.

“Takav scenario gledati nećete. Naročito ne pojedinci koji ne žele članstvo u Odboru, već im je isključiva namjera da Demokrate istjeraju iz Odbora, kako bi se DPS prošetao i u narednom izbornom procesu kao što je to činio i u prethodnih trideset godina. Sve te namjere možete da okačite mačku o rep”, zaključuje se u reagovanju Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније