Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

13. 09. 2019. 06:46   >>  18:05 20

DAMJANOVIĆ

Demokrate da vrate ukradeno mjesto u odboru

Proširenje Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva bio bi više nego truli kompromis Demokrata i DPS-a, prihvatljiv samo njima, kazao je za Pobjedu Aleksandar Damjanović, šef Posebnog kluba poslanika.

On je poručio da je za njega jedino prihvatljivo da mu Demokrate vrate "ukradeno mjesto" u Odboru.

Demokrate su na sjednici Odbora za izborno zakonodavstvo najavili da će predložiti odluku prema kojoj se, uz poštovanje pariteta vlast-opozicija, povećava i većina za odlučivanje u tom tijelu, nakon čega je predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović rekao da je prihvatljiva inicijativa za proširenje Odbora.

Komentarišući ovakve najave, Damjanović je rekao da njegov poslanički klub očekuje da se poštuje Odluka o formiranju Odbora i da bi sve drugo bilo kršenje tog dokumenta.

"Posebni klub poslanika očekuje da se poštuje odluka po kojoj jedno mjesto u Odboru pripada Posebnom klubu poslanika, a jedno mjesto Demokratskoj Crnoj Gori. U tom smislu, jasno je šta bi trebalo da se uradi i ko treba da oslobodi ukradeno mjesto u Odboru. Sve drugo bi bilo kršenje odluke, u dogovoru DPS-a i Demokratske Crne Gore, o čemu najbolje svjedoče njihove usaglašene izjave o mogućnosti proši-renja Odbora. To bi bio više nego truli kompromis, koji je upravo prihvatljiv samo za DPS i Demokratsku Crnu Goru“, rekao je Damjanović. 

Sjednicu Administrativnog odbora na kojoj bi se odlučivalo o Damjanovićevom zahtjevu zakazaću kada se steknu uslovi za to, kazao je za Pobjedu Luiđ Škrelja, predsjednik tog tijela, nakon što je Raško Konjević (SDP) i formalno tražio da se sazove sjednica na kojoj bi se odlučivalo o zahtjevu Posebnog kluba poslanika za članstvom u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније