Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 06. 2019. 22:57 >> 23:06
13

PARLAMENTARNA VEĆINA ZAKAZALA

Kotor: O smjeni Perović odlučuju 27.juna

Klubovi odbornika DPS, SD, HGI, LP i odbornica Bruna Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu kotorske skupštine, donijeli su odluku o sazivanju sjednice za 27.jun na kojoj će glasati o razrješenju predsjednice SO Kotor Dragice Perović.

Iz kotorskog DPS-a su kazali da je Perović zloupotrijebila položaj, kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor, jer sjednice "prekida i odlaže u nedogled, ne održava kolegijume sa predstavnicima Klubova odbornika, ne zakazuje sjednice Skupštine i odbornicima ne dozvoljava da vrše svoja ovlašćenja koja su im građani povjerili".

Istakli su da je zbog toga većina odbornika SO Kotor 5.juna podnijela zahtjev za njeno razrješenje, o koji se ona oglušila "u smislu da nije ispoštovala rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Kotor"

"Dosadašnje zloupotrebe funkcije aktuelne predsjednice SO Kotor i ne čude s obzirom na činjenicu da je danas većina kotorskog parlamenta, 17 odbornika, zateklo zaključana i zapečaćena vrata službenih prostorija SO Kotor, u vrijeme kada je zakazan nastavak XIX sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda – Razrješenje predsjednika opštine Kotor", navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Oni su ocijenili da je takvim postupkom predsjednika Opštine Vladimira Jokića i Perovićke zarobljena demokratija.

“Pečate loše vođene politike u prethodne tri godine Kotorani će dobro pamtiti. Pored svega onog što je izašlo na vidjelo, najupadljivije je gaženje volje birača i neutoljena želja za čuvanjem fotelja. Kotorske ulice su danas bile zasute crvenom bojom stida iz razloga što ovakvi `demokratski iskoraci` nijesu zabilježeni u istoriji Kotora, niti bilo gdje u svijetu. U Kotoru je politička situacija jasna: postoji nesporna većina, kojoj je neophodno obezbijediti nesmetano funkcionisanje”, naglasili su iz kotorskog DPS-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније