Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 09. 2013. 12:54 >> 19:59
11

SUSRET NA CETINJU

Josipović: Riješićemo i Prevlaku

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović saopštio je na Cetinju da će Hrvatska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu evropskih integracija.

Josipović je ocijenio da sva otvorena pitanja između dvije države, odnosno pitanje Prevlake, treba rješavati ubrzanim tempom i da ih ne treba ih ostavljati narednoj generaciji političara.

,,Ako se ne budemo dogovorili o tom pitanju, ići ćemo na međunarodni sud u Hagu. U svakom slučaju, to nije vruće političko pitanje i svakako ćemo ga riješiti'', kazao je Josipović.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović ocijenio je da privremeni režim na Prevlaci funkcioniše bez problema i dodao da očekivanje da će to pitanje biti riješeno.

Vujanović je podsjetio da Josipović dolazi u Crnu Goru, prvi put od kako je Hrvatska postala članica Evropske unije.

Predsjednik Hrvatske je kazao da nije bilo inicijative da se sastane sa predstavnicima crnogorske opozicije i poručio da se ne bi sastao sa opozicijom sve i da je bilo takvih inicijativa.

Upitan da prokomentariše izjavu lidera Demokratskog fronta, Miodraga Lekića, koji je kazao da je razočaran što se hrvatski predsjednik neće sastati sa predsjednicima opozicije, već sa, kako je naveo, huškačima napada na Dubrovnik, Josipović je rekao da nije bilo inicijative za sastanak sa opozicijom.

,,Nije bilo inicijativa za takvim sastankom, a da ih je bilo ne bih se sastao jer su državni sastanci, susreti između institucija, sa predsjednikom, premijerom i predstavnicima parlamenta gdje je opozicija. Dakle, te stranke su zastupljene u instituciji sa kojom se sastajem'', rekao je Josipović.

Predsjednik Hrvatske je dodao da neće ulaziti u međusobne kvalifikacije političara u Crnoj Gori, jer je to ,,unutrašnja stvar zemlje''.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније